Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

LAHODNÉ DOMÁCÍ JOGURTY

0.0
LAHODNÉ DOMÁCÍ JOGURTY

Potřebné ingredience

Ozvali se majitelé jogurtovačů, ale i rodiny, které si poradí s výrobou bez přístroje. Někteří používají speciální sušenou jogurtovou kulturu, jiní volí jako očkovací kulturu koupený ,, živý " jogurt. Přidali recepty na jogurtové dezerty - s domácími džemy, s kousky vlašských ořechů, hoblinkami čokolády, sekaným kandovaným, čerstvým či ovocem.

Postup přípravy

ČERVENÁ, Hořice

V MÍSE PRO VĚTŠÍ RODINU :
3-4 litry čerstvého plnotučného mléka a 1 kondenzované neslazené Tatra mléko ohřeji na 80-90 stupňů, nejlépe ve vodní lázni, aby se bez hlídání nepřipálilo. Pak nechám mléko zchladit asi na 40-50 stupňů. Zprvu jsem používala teploměr, dnes už to poznám malíčkem. V míse zlehka prošlehám 200-250g bílého selského jogurtu s konzervou mléka Salko, tuto hmotu naliji do stydnoucího mléka a důkladně promíchám. Potom už dám hrnec s jogurtovým lékem na teplé místo(radiátor topení, kde ho nechám asi 12 hodin (i přes noc). Ze ztuhlého jogurtu si odložím část na další várku, jestliže plánuji výrobu do týdne.

BENEŠOVÁ, Český Brod

DO PEKÁČKU :
2 litry čerstvého mléka za stálého míchání přivedeme k varu, pak necháme zchladnout asi na 50 stupňů a zašleháme 1 kondenzovaného mléka slazeného,. Nakonec zašleháme 1 bílý jogurt(Trojský). Z této dávky vyrobím jogurt do 12 - 15 skleniček od dětské výživy. Může se přidat džem nebo kousky ovoce. Skleničky narovnáme otevřené do pekáčku, dáme na teplé místo a za 14 hodin je jogurt hotový a krásně hustý.

S. VELEBILOVÁ, Přívoz

POD PEŘINU :
Nejprve ohřejeme 1 litr čerstvého mléka na 82 stupňů, během ohřívání v něm rozmícháme 4-5 lžic sušeného mléka, potom zchladíme ve studené vodě a přidáme bílý jogurt(např. Selský). Rozšleháme a dáme do skleniček pod peřinu. Na přípravu je možné použít jako očkování tento vyrobený jogurt, ale jen jednou, podruhé dávam už kupovaný.

J. MORAVEC, Humpolec

Na litr mléka 1/2 krabičky nízkotučné kondenzované Tatry, špetku cukru a 2 bílé jogurty Aktivia Danone(150g. Všechno smícháme, zahřejeme na 45 stupňů, hrnec zabalíme do utěrky a zastelem přes noc do peřin.

V. KOPŘIVOVÁ, Písek

SE SUŠENOU KULTUROU :
1 litr mléka a 4-5 polévkových lžic sušeného mléka(rozmíchaného ve skleničce) ohřejeme a po dobu 2-3 minut necháme na 95 stupňů. Zchladíme ve studené vodě na 45 stupňů, přidáme jedno balení jogurtové kultury nebo 2 lžíce ,, živého " bílého jogurtu a dobře promícháme ručním šlehačem. V jogurtovači necháme 4-5 hodin.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ollala 9. 7. 2009, 15:41
prosím, prosím nevite kde koupit sušenou jogurtovou kulturu? :-|
jezinka 4. 9. 2009, 12:07
@ollala Olgo, hezký den, zkuste se mrknout na stránky : http://www.milcom-as.cz/?page=tab_dom Posílají na dobírku co si vyberete, já si tam kupovala syridlo. Mozna tam neco na jogurty najdete.....
ERMÍNA 18. 6. 2009, 20:06
(Y) (Y) (Y) (Y)supr,vyzkouším (L) (L) (F)
Ilonáček 18. 6. 2009, 15:54
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
HLN 18. 6. 2009, 19:51
@Ilonáček (F) (F) (F)DÍK (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie