Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

Domácí jahodová zmrzlina - výborná!!!!!!!!!!!

0.0
Domácí jahodová zmrzlina - výborná!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

Předpis na 1 litr:
320 g jahod,
230 ml šlehačky - asi 1 a 1/2 kelímku (používám 40 % de luxe šlehačku, kupuji v hypernově za cca 15 Kč),
2 bílky,
150 g cukru (množství je přibližné, záleží na chuti a sladkosti jahod)

Postup přípravy

Jahody omyjeme a rozmixujeme společně s cukrem.

Zvlášť si ušleháme šlehačku a zvlášť bílky.

Pak smícháme bílé hmoty, pracujeme opatrně, abychom udrželi hmotu co nejvíce našlehanou.

Pak přilijeme rozmixované jahody s cukrem a promícháme.

Pokud máme zmrzlinovač (já koupila nový na aukru za 250 Kč), máme vlastně hotovo. Pustíme přístroj, vlijeme směs a mrazíme cca 25 minut. Potom dáme zmrzku do kelímkku, zavíčkujeme a šup do mrazáku. Dá se jíst ale hned po dokončení ve zmrzlinovači a to je nejlepší.

Pokud nemáme přístroj na zmrzlinu, vlijeme směs do nádoby, která se dá zavíčkovat a dá se v ní i šlehat. Vložíme do mrazáku a necháme promrznout cca 2 cm od okrajů. Pak prošleháme šlehačem. Proces zopakujeme tak 3 x, aby byla zmrzka jemňoučká.

Je opravdu výborná a garantuju Vám, že lepší jste nejedli. Nevýhoda je, že už si nikdy nebudete chtít koupit jahodovou zmrzlinu v obchodě. :o)))

Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 17. 9. 2017, 9:11
(Y)
itinka007 16. 9. 2017, 13:21
Vynikající zmrzlina, krásně se dá nabírat.nestuhne jak kamen (Y) (jidlo)
Ilonáček 18. 6. 2009, 15:54
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie