Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

vanilková a jahodová zmrzlina

0.0
vanilková a jahodová zmrzlina

Potřebné ingredience

2 šlehačky,3 vejce,3 lžíce cukru,2 vanilkové cukry,

Postup přípravy

ušleháme žloutky s vanilkovým cukrem a přidáme šlehačku.pak z bílku ušleháme sníh do toho cukr a pomalu spojíme dohromady a nalejeme do formiček a uložíme do mrazáku. když chcete mít čokoládovou zmrzku přidáte kakao.ja dělala i jahodovou-z mrazáku jsem jahody rozmixovala a smíchala jsem do směsu.

základní vanilková zmrzka

jahodová zmrzka . jen jsem pridala rozmixovane jahody:-)

až budou vedra tak budou chutě na zmrzku tak jen vyndat z mrazáku a máte nakuka:-) zmrzliny plnim do vaničkové formy,nebo do nanukové formy:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luciana de chile 20. 6. 2009, 19:21
(Y) (Y) (Y)
Jája 6. 9. 2008, 6:43
má se šlehačka nejdříve vyšlehat? Zdenka
helca73 7. 9. 2008, 14:12
@Jája šlehačka se nešlehá jen se smíchá s ostatníma surovinama.
iva1170 2. 5. 2008, 8:46
Zmrzlinka vypadá úžasně,určo vyzkouším,kolik toho je z těchto surovin ? (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Evelii 23. 4. 2008, 19:56
To víte,že jo....kdybysme věděli kolik syrových vajíček sníme například právě v majonézách, dresingy jsou taky toho plné...a co dortíky v cukrárnách a točené zmrzliny....Zase se nesmíme tak šetřit jak psala Eliška, pak budeme jak květinky ve skleníku a každá nemoc nás dostane.....Určitě tuhle zmrzku vyzkouším vypadá báječně, a hlavně co je domácí je vždycky mňamka....a víme co do toho dáváme a ne jako hotovka v obchodě (Y) (Y) (Y)
Bubáková (upraveno) 23. 4. 2008, 20:15
Super receptík...určitě vyzkouším ,jinak dodatek k syrovým vajíčkům ,syrová vajíčka se dávají do zmrzlin,do krému na dorty na cukroví i na řezy a hlavně majonéza je je také ze syrových vajec ....a majonézu máme v lednici snad všichni (F) (L) Helence děkuji za receptík (F) |:o) (L)
danušák 23. 4. 2008, 14:31
syrová vajíčka ??? to bych nedala ani svému nepříteli 8-|
helca73 23. 4. 2008, 17:56
@danušák ano ,syrova vajicka .to mate to samy kdyz delate nepecene cukrovi a davate do kremu nebo do testa syrova vajicka-zloudek je to taky ok :^)
Zrušený účet 23. 4. 2008, 18:08
@helca73 a nebo vaječný likér,taky ho děti pijí a v kupované zmrzlině taky nevíte,co je,že? (L) (L) (L)
helca73 23. 4. 2008, 18:57
@ vlastne mate pravdu i ja delam vajecny liker a je tam tolik zloutku :-$ i me deti radi konacek ;-)ted mi vrta hlavou proc tolik lidi divej syrove vejce :-| v cukrarne co prodavaji smetanove zmrzky asi taky musi taky davat vajicka nebo ne?? *-)
nula 22. 4. 2008, 14:47
Zmrzku určitě vyzkouším ;-)
egon e 21. 4. 2008, 11:55
hmmm ja si mysli ze je to ok :-$ a co sa tyka tych vajec ved v kazdej lepsej zmrzline su surove vajcia tak co (C)
sharien 21. 4. 2008, 11:11
Tak do toho bych nesla kvuli tem vajickum... a pro deti uz teda vuuubec ne! :-o Ale verim, ze to muze byt dobry...
eliskaXL 21. 4. 2008, 12:37
@sharien neni treba byt tolik cimmprdlich-je treba decka taky trochu "otuzovat"...muj staricek tvrdil,ze syrova vejce jsou zdrava a proto jsme je jako decka pily-posolena primo ze skorapky a nic se nema nestalo!!!!!Decka jsou dnes prilis chraneny,jako kvetinky ve skleniku a pak to tak vypada-alergie,virosy atp (C)
aenja 22. 4. 2008, 8:42
@eliskaXL A už jste měla někdy salmonelu?Když vaše dítě zvrací a má neustále průjem a vysoké teploty,ztrácí se vám před očima...neriskovala bych...
helca73 (upraveno) 22. 4. 2008, 23:32
@aenja tak my jeste salmonelu nemeli a to mam 11 a 16 let stare holky. tuto zmrku delam tolik let,je to recept co jsem chodila do zakladni skoly a na pracovnim vyucovani nas ucitelka naucila jak se dela zmrzka (zajic)
nula 22. 4. 2008, 14:45
@aenja Salmonelu nemusíte chytit jen z vajec , my ji měli ze sunaru :-@.
helca73 22. 4. 2008, 22:45
@nula fakt se sunaru :-o to teda ziram.
nula 23. 4. 2008, 14:15
@helca73 Jo jo je to už dlouho, museli tenkrát stáhnout celou šarži z prodeje, bylo nás víc.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie