(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
vanilková a jahodová zmrzlina
Potřebné ingredience
2 šlehačky,3 vejce,3 lžíce cukru,2 vanilkové cukry,
Postup přípravy
ušleháme žloutky s vanilkovým cukrem a přidáme šlehačku.pak z bílku ušleháme sníh do toho cukr a pomalu spojíme dohromady a nalejeme do formiček a uložíme do mrazáku. když chcete mít čokoládovou zmrzku přidáte kakao.ja dělala i jahodovou-z mrazáku jsem jahody rozmixovala a smíchala jsem do směsu.
základní vanilková zmrzka
jahodová zmrzka . jen jsem pridala rozmixovane jahody:-)
až budou vedra tak budou chutě na zmrzku tak jen vyndat z mrazáku a máte nakuka:-) zmrzliny plnim do vaničkové formy,nebo do nanukové formy:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
luciana de chile
(upraveno)
20. 6. 2009, 19:21
Jája
(upraveno)
6. 9. 2008, 6:43
má se šlehačka nejdříve vyšlehat? Zdenka
helca73
(upraveno)
7. 9. 2008, 14:12
@Jája
šlehačka se nešlehá jen se smíchá s ostatníma surovinama.
iva1170
(upraveno)
2. 5. 2008, 8:46
Zmrzlinka vypadá úžasně,určo vyzkouším,kolik toho je z těchto surovin ?
Evelii
(upraveno)
23. 4. 2008, 19:56
To víte,že jo....kdybysme věděli kolik syrových vajíček sníme například právě v majonézách, dresingy jsou taky toho plné...a co dortíky v cukrárnách a točené zmrzliny....Zase se nesmíme tak šetřit jak psala Eliška, pak budeme jak květinky ve skleníku a každá nemoc nás dostane.....Určitě tuhle zmrzku vyzkouším vypadá báječně, a hlavně co je domácí je vždycky mňamka....a víme co do toho dáváme a ne jako hotovka v obchodě
Bubáková
(upraveno)
23. 4. 2008, 20:15
Super receptík...určitě vyzkouším ,jinak dodatek k syrovým vajíčkům ,syrová vajíčka se dávají do zmrzlin,do krému na dorty na cukroví i na řezy a hlavně majonéza je je také ze syrových vajec ....a majonézu máme v lednici snad všichni Helence děkuji za receptík
danušák
(upraveno)
23. 4. 2008, 14:31
syrová vajíčka ??? to bych nedala ani svému nepříteli
helca73
(upraveno)
23. 4. 2008, 17:56
@danušák
ano ,syrova vajicka .to mate to samy kdyz delate nepecene cukrovi a davate do kremu nebo do testa syrova vajicka-zloudek je to taky ok
Zrušený účet
(upraveno)
23. 4. 2008, 18:08
@helca73
a nebo vaječný likér,taky ho děti pijí a v kupované zmrzlině taky nevíte,co je,že?
helca73
(upraveno)
23. 4. 2008, 18:57
@
vlastne mate pravdu i ja delam vajecny liker a je tam tolik zloutku i me deti radi konacek ted mi vrta hlavou proc tolik lidi divej syrove vejce v cukrarne co prodavaji smetanove zmrzky asi taky musi taky davat vajicka nebo ne??
nula
(upraveno)
22. 4. 2008, 14:47
Zmrzku určitě vyzkouším
egon e
(upraveno)
21. 4. 2008, 11:55
hmmm ja si mysli ze je to ok a co sa tyka tych vajec ved v kazdej lepsej zmrzline su surove vajcia tak co
sharien
(upraveno)
21. 4. 2008, 11:11
Tak do toho bych nesla kvuli tem vajickum... a pro deti uz teda vuuubec ne! Ale verim, ze to muze byt dobry...
eliskaXL
(upraveno)
21. 4. 2008, 12:37
@sharien
neni treba byt tolik cimmprdlich-je treba decka taky trochu "otuzovat"...muj staricek tvrdil,ze syrova vejce jsou zdrava a proto jsme je jako decka pily-posolena primo ze skorapky a nic se nema nestalo!!!!!Decka jsou dnes prilis chraneny,jako kvetinky ve skleniku a pak to tak vypada-alergie,virosy atp
aenja
(upraveno)
22. 4. 2008, 8:42
@eliskaXL
A už jste měla někdy salmonelu?Když vaše dítě zvrací a má neustále průjem a vysoké teploty,ztrácí se vám před očima...neriskovala bych...
helca73
(upraveno)
22. 4. 2008, 23:32
@aenja
tak my jeste salmonelu nemeli a to mam 11 a 16 let stare holky. tuto zmrku delam tolik let,je to recept co jsem chodila do zakladni skoly a na pracovnim vyucovani nas ucitelka naucila jak se dela zmrzka
nula
(upraveno)
22. 4. 2008, 14:45
@aenja
Salmonelu nemusíte chytit jen z vajec , my ji měli ze sunaru .
helca73
(upraveno)
22. 4. 2008, 22:45
@nula
fakt se sunaru to teda ziram.
nula
(upraveno)
23. 4. 2008, 14:15
@helca73
Jo jo je to už dlouho, museli tenkrát stáhnout celou šarži z prodeje, bylo nás víc.