(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
DOMÁCÍ ITALSKÁ ZMRZLINA
Potřebné ingredience
3 vejce, 2 žloutky, 1 lžička vanilkového extraktu, 220 g krupicového cukru, 500 ml smetany na šlehání
Postup přípravy
Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte za občasného prošlehání zchladnout. Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte případné další přísady. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc.
Pokud je v příchuti cukr, med, karamel apod., snižte množství cukru v základním receptu.
VEJCE jsou zdravotně nezávadná, protože při šlehání nad vroucí vodní lázní procházejí tepelnou úpravou.
Pokud je v příchuti cukr, med, karamel apod., snižte množství cukru v základním receptu.
VEJCE jsou zdravotně nezávadná, protože při šlehání nad vroucí vodní lázní procházejí tepelnou úpravou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé