DOMÁCÍ ITALSKÁ ZMRZLINA
Potřebné ingredience
3 vejce, 2 žloutky, 1 lžička vanilkového extraktu, 220 g krupicového cukru, 500 ml smetany na šlehání
Postup přípravy
Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte…
SKOŘICOVÁ LAHŮDKA
Potřebné ingredience
Těsto: 120 ml teplého mléka ( ne horkého), 15 g droždí, 1 lžíce cukru, 30 g másla, 1 žloutek, 300 g polohrubé mouky Náplň: 50 g másla, 3-4 lžíce cukru, 2-3 lžíce skořice
Postup přípravy
Do 120 ml teplého mléka rozmícháme 15 g droždí a 1 lžíci cukru ( můžeme pridat i trochu mouky z odváženého množství 300 g) a necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme 30 g změklého…
CHEESECAKE BARS-naprostá delikatesa
Potřebné ingredience
Korpus: 1 a 1/2 šálku máslových sušenek, 3 polévkové lžíce hnědého cukru, 6 polévkových lžic másla Krém: 250 g jemného tvarohu nebo Lučiny), 1 šálek hnědého cukru, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 3 vejce, 250 ml smetany na šlehání (12%), vanilka nebo vanilková esence Poleva: 250 ml smetany na šlehání, 60 g másla, 250 g kvalitní tmavé čokolády , 1/4 šálku tmavého cukru
Postup přípravy
Máslové sušenky rozmixujeme v mixéru, přimícháme 3 polévkové lžíce hnědého cukru, a máslo. Lžící uhladíme do dortové formy. Smícháme ingredience na krém a rozetřeme na uhlazený…
LUŠŤENINOVÝ ZAPÉKANEC- LENTIL ROAST
Potřebné ingredience
315 g namixovaných luštěnin ( zelená čočka, žlutá čočka, žlutý hrách), 450 g cibule, 100 g másla, 280 ml vody, 2 lžíce marmite, 250 g strouhaného sýra, 4 lžíce strouhanky Marmite- jedná se typicky anglickou záležitost, ochucovací kvasný extrakt, je 100% vegetariánský, bohatý na vitamín B, koupíte v Tescu
Postup přípravy
Luštěniny namočte přes noc do vody. Nakrájenou cibuli orestujte na másle, přidejte bylinky podle chuti, vodu a marmite. Odstavte z ohně a vsypte polovinu strouhaného sýru a…
VLÁČNÉ DOMÁCÍ HOUSTIČKY- zvládne i začátečník
Potřebné ingredience
na 12 kusů: 30 g čerstvého droždí, 1 lžička krupicového cukru, 500 g polohrubé mouky, cca 250 ml vlažného mléka nebo vody, 50 g másla nebo domácího sádla, 1 velké vejce, 1 žloutek, 1 lžička soli navrch:1 zbylý bílek na potření, hrubá sůl, mák, sezam
Postup přípravy
Z droždí, lžičky cukru, hrstky mouky a 150 ml vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbývající mouku dejte do mísy, přilijte kvásek, trochu mléka (nejprve cca 50 ml, pak přidávejte…
MEDAILE PRO MALÉ VÍTĚZE
Potřebné ingredience
Na medaile: 120 g hladké mouky, 50g cukru krupice, 120 g másla, 50 g semoliny ( ve zdravé výživě, ale i velké supermarkety ji mají) Poleva: 75 g tmavé čokolády ( máslo- nemusí být, ale dává se proto, aby poleva byla tekutější, zároveň ztuhne)
Postup přípravy
Předehřejte si troubu na 160 stupňů a připravte si plech s pečícím papírem.
Všechny ingredience na medaile smíchejte a vytvořtě hladké, vláčné těsto, které nechte…
ŠŤAVNATÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ SE SMETANOU
Potřebné ingredience
náplň: 1 balíček vanilkového cukru, moučkový cukr, 150g měkkého tvarohu, 2 vejce podle chuti: borůvky poleva: 1 balíček vanilkového cukru, 3 ks žloutek, 75 g cukru, 300 g zakysaná smetana, 1 lžíce škrobu těsto: 100 ml mléka, 75 g cukru, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 300 g hladké mouky, 100ml oleje
Postup přípravy
Z přísad na těsto vypracujeme tužší těsto.
Těstem naplníme vymaštěný a moukou vysypaný plech. Okraje malinko zvýšíme. Utřeme tvarohovou hmotu. Náplní potřeme těsto. Na…
ANGLICKÉ ČOKOLÁDOVO-KARAMELOVÉ ŘEZY (HŘÍŠNĚ DOBRÉ :))
Potřebné ingredience
NA ČOKOLÁDOVÝ ZÁKLAD- 200g másla, 50g kakaa, 300G moučkového cukru, 2 vejce, 225 g hladké mouky KARAMELOVÝ STŘED- 125 g másla, 1x397g konzervy salka, 2 kávovové lžičky javorového syrupu, nebo medu, 75 g krupicového cukru, 125 g opečených a rozpůlených vlašských ořechů(nemusí být) ČOKOLÁDOVÝ POTAH- 200 g tmavé čokolády rozlámané na kusy, 1 kávová lžičky slunečnicového oleje
Postup přípravy
1 . Předehřejte troubu na 160 C, vymažte a vysypte pekáč hrubou moukou, o rozměrech 20x 30 cm.
2. Připravte si čokoládový základ- na středním ohni rozpusťe máslo, vsypte…
RYCHLÝ HRNKOVÝ BERÁNEK DO KERAMICKÉ FORMY
Potřebné ingredience
4 vejce ( žloutky a bílky odděleně), 3/4 hrnku krupicového cukru (1 hrnek- 250 ml), 1 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek smetany na šlehání, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy
Keramickou formu na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 180 stupňu ( horkovzdušnou). Žloutky utřete s cukrem pomocí šlehače do pěny, vařečkou…
DÝŇOVÝ CHLEBA S ROZMARÝNEM
Potřebné ingredience
500 g dýně, oloupané, nakrájené na kousky ( Hokkaido, máslová dýně), 250 g polohrubé mouky, 2,5 lžičky prášku do pečiva, 2 lžíce čerstvého rozmarýnu nasekaného, 40 g polenty, 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, 2 lžičky soli, 250 ml mléka, 2 lžíce dýňových semínek
Postup přípravy
1.
Dýni rozkrájíme na kousky, vaříme ji ve vodě tak dlouho, až změkne. Sliju vodu a dýni dám do misky, ve které ji pořádně rozmačkáme šťouchadlem na brambory na kaši.
2. …