Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
DOMÁCÍ ITALSKÁ ZMRZLINA

DOMÁCÍ ITALSKÁ ZMRZLINA

Potřebné ingredience

3 vejce, 2 žloutky, 1 lžička vanilkového extraktu, 220 g krupicového cukru, 500 ml smetany na šlehání

Postup přípravy

Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SKOŘICOVÁ LAHŮDKA

SKOŘICOVÁ LAHŮDKA

Potřebné ingredience

Těsto: 120 ml teplého mléka ( ne horkého), 15 g droždí, 1 lžíce cukru, 30 g másla, 1 žloutek, 300 g polohrubé mouky Náplň: 50 g másla, 3-4 lžíce cukru, 2-3 lžíce skořice

Postup přípravy

Do 120 ml teplého mléka rozmícháme 15 g droždí a 1 lžíci cukru ( můžeme pridat i trochu mouky z odváženého množství 300 g) a necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme 30 g změklého…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
CHEESECAKE BARS-naprostá delikatesa

CHEESECAKE BARS-naprostá delikatesa

Potřebné ingredience

Korpus: 1 a 1/2 šálku máslových sušenek, 3 polévkové lžíce hnědého cukru, 6 polévkových lžic másla Krém: 250 g jemného tvarohu nebo Lučiny), 1 šálek hnědého cukru, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 3 vejce, 250 ml smetany na šlehání (12%), vanilka nebo vanilková esence Poleva: 250 ml smetany na šlehání, 60 g másla, 250 g kvalitní tmavé čokolády , 1/4 šálku tmavého cukru

Postup přípravy

Máslové sušenky rozmixujeme v mixéru, přimícháme 3 polévkové lžíce hnědého cukru, a máslo. Lžící uhladíme do dortové formy. Smícháme ingredience na krém a rozetřeme na uhlazený…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
LUŠŤENINOVÝ ZAPÉKANEC- LENTIL ROAST

LUŠŤENINOVÝ ZAPÉKANEC- LENTIL ROAST

Potřebné ingredience

315 g namixovaných luštěnin ( zelená čočka, žlutá čočka, žlutý hrách), 450 g cibule, 100 g másla, 280 ml vody, 2 lžíce marmite, 250 g strouhaného sýra, 4 lžíce strouhanky Marmite- jedná se typicky anglickou záležitost, ochucovací kvasný extrakt, je 100% vegetariánský, bohatý na vitamín B, koupíte v Tescu

Postup přípravy

Luštěniny namočte přes noc do vody. Nakrájenou cibuli orestujte na másle, přidejte bylinky podle chuti, vodu a marmite. Odstavte z ohně a vsypte polovinu strouhaného sýru a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
VLÁČNÉ DOMÁCÍ HOUSTIČKY- zvládne i začátečník

VLÁČNÉ DOMÁCÍ HOUSTIČKY- zvládne i začátečník

Potřebné ingredience

na 12 kusů: 30 g čerstvého droždí, 1 lžička krupicového cukru, 500 g polohrubé mouky, cca 250 ml vlažného mléka nebo vody, 50 g másla nebo domácího sádla, 1 velké vejce, 1 žloutek, 1 lžička soli navrch:1 zbylý bílek na potření, hrubá sůl, mák, sezam

Postup přípravy

Z droždí, lžičky cukru, hrstky mouky a 150 ml vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbývající mouku dejte do mísy, přilijte kvásek, trochu mléka (nejprve cca 50 ml, pak přidávejte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MEDAILE PRO MALÉ VÍTĚZE

MEDAILE PRO MALÉ VÍTĚZE

Potřebné ingredience

Na medaile: 120 g hladké mouky, 50g cukru krupice, 120 g másla, 50 g semoliny ( ve zdravé výživě, ale i velké supermarkety ji mají) Poleva: 75 g tmavé čokolády ( máslo- nemusí být, ale dává se proto, aby poleva byla tekutější, zároveň ztuhne)

Postup přípravy

Předehřejte si troubu na 160 stupňů a připravte si plech s pečícím papírem.


Všechny ingredience na medaile smíchejte a vytvořtě hladké, vláčné těsto, které nechte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠŤAVNATÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ SE SMETANOU

ŠŤAVNATÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ SE SMETANOU

Potřebné ingredience

náplň: 1 balíček vanilkového cukru, moučkový cukr, 150g měkkého tvarohu, 2 vejce podle chuti: borůvky poleva: 1 balíček vanilkového cukru, 3 ks žloutek, 75 g cukru, 300 g zakysaná smetana, 1 lžíce škrobu těsto: 100 ml mléka, 75 g cukru, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 300 g hladké mouky, 100ml oleje

Postup přípravy

Z přísad na těsto vypracujeme tužší těsto.


Těstem naplníme vymaštěný a moukou vysypaný plech. Okraje malinko zvýšíme. Utřeme tvarohovou hmotu. Náplní potřeme těsto. Na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ANGLICKÉ ČOKOLÁDOVO-KARAMELOVÉ ŘEZY (HŘÍŠNĚ DOBRÉ :))

ANGLICKÉ ČOKOLÁDOVO-KARAMELOVÉ ŘEZY (HŘÍŠNĚ DOBRÉ :))

Potřebné ingredience

NA ČOKOLÁDOVÝ ZÁKLAD- 200g másla, 50g kakaa, 300G moučkového cukru, 2 vejce, 225 g hladké mouky KARAMELOVÝ STŘED- 125 g másla, 1x397g konzervy salka, 2 kávovové lžičky javorového syrupu, nebo medu, 75 g krupicového cukru, 125 g opečených a rozpůlených vlašských ořechů(nemusí být) ČOKOLÁDOVÝ POTAH- 200 g tmavé čokolády rozlámané na kusy, 1 kávová lžičky slunečnicového oleje

Postup přípravy

1 . Předehřejte troubu na 160 C, vymažte a vysypte pekáč hrubou moukou, o rozměrech 20x 30 cm.

2. Připravte si čokoládový základ- na středním ohni rozpusťe máslo, vsypte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RYCHLÝ HRNKOVÝ BERÁNEK DO KERAMICKÉ FORMY

RYCHLÝ HRNKOVÝ BERÁNEK DO KERAMICKÉ FORMY

Potřebné ingredience

4 vejce ( žloutky a bílky odděleně), 3/4 hrnku krupicového cukru (1 hrnek- 250 ml), 1 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek smetany na šlehání, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy

Keramickou formu na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 180 stupňu ( horkovzdušnou). Žloutky utřete s cukrem pomocí šlehače do pěny, vařečkou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
DÝŇOVÝ CHLEBA S ROZMARÝNEM

DÝŇOVÝ CHLEBA S ROZMARÝNEM

Potřebné ingredience

500 g dýně, oloupané, nakrájené na kousky ( Hokkaido, máslová dýně), 250 g polohrubé mouky, 2,5 lžičky prášku do pečiva, 2 lžíce čerstvého rozmarýnu nasekaného, 40 g polenty, 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, 2 lžičky soli, 250 ml mléka, 2 lžíce dýňových semínek

Postup přípravy

1.
Dýni rozkrájíme na kousky, vaříme ji ve vodě tak dlouho, až změkne. Sliju vodu a dýni dám do misky, ve které ji pořádně rozmačkáme šťouchadlem na brambory na kaši.
2. …

Zobrazit více...

Kategorie