Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

MEDAILE PRO MALÉ VÍTĚZE

0.0
MEDAILE PRO MALÉ VÍTĚZE

Potřebné ingredience

Na medaile: 120 g hladké mouky, 50g cukru krupice, 120 g másla, 50 g semoliny ( ve zdravé výživě, ale i velké supermarkety ji mají) Poleva: 75 g tmavé čokolády ( máslo- nemusí být, ale dává se proto, aby poleva byla tekutější, zároveň ztuhne)

Postup přípravy

Předehřejte si troubu na 160 stupňů a připravte si plech s pečícím papírem.


Všechny ingredience na medaile smíchejte a vytvořtě hladké, vláčné těsto, které nechte odpočinou cca 30 minut v chladničce.

Na pomoučněném povrchu vyválejte placku o tlušťce 5 mm. A pomocí kulatého vykrajovátka vykrojte 12 medailí o průměru 6 cm.Vykrojené medaile dejte na plech a propíchněte několikrát vidličkou, aby se při pečení nenafukovaly. V případě, že chcete medaily se stuhou, nezapoměňte před pečením udělat otvor i pro stuhu.


Pečte cca 30 minut, dokud povrch nezhnědne. Po upečení nechte vychladnout. Mezitím si připravte polevu. Čokoládu nalámejte na malé kousíčky, vložte do hrníčku, který umístěte do kastrůlku- do puli výše hrnečku musí být naplněn vodou. Čokoládu nechte ve vodní lázni rozehřát, poté pomocí mašlovačky natřete na medaile.... a pak už stačí jen provléci stuhu....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie