(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Domácí ovocná zmrzlina
Potřebné ingredience
hrnek ovoce
2-3 lžíce bílého jogurtu
cukr moučka pokud je ovoce kyselejší
Postup přípravy
Nedávno jsem vyčetla někde na internetu a dětem to moc chutná. Zužitkuji takto úplně všechno ze zahrady nebo co doma přebývá. Takto jsem dnes udělala 1 druh ze dvou přezrálých banánů a druhý z hrnku malin, které jsem natrhala na zahradě. Minulý týden zase z pár přezrálých meruněk.
Ovoce si vyloupeme od pecek nebo nakrájíme na kousky a v nádobce dáme zmrazit do mrazáku. Když je zmrzlé, nasypu ovoce do robora (nebo mixéru, šlo by to asi i tyčovým mixérem) a rozmixuju, přidám cukr pokud je potřeba a 2 lžíce jogurtu, znovu rozmixuju. Zmrzlina má mít krémovou konzistenci, spíš hustší, pokud je to ale husté moc, přidám ještě lžíci jogurtu. Podává se ihned.:)
Ovoce si vyloupeme od pecek nebo nakrájíme na kousky a v nádobce dáme zmrazit do mrazáku. Když je zmrzlé, nasypu ovoce do robora (nebo mixéru, šlo by to asi i tyčovým mixérem) a rozmixuju, přidám cukr pokud je potřeba a 2 lžíce jogurtu, znovu rozmixuju. Zmrzlina má mít krémovou konzistenci, spíš hustší, pokud je to ale husté moc, přidám ještě lžíci jogurtu. Podává se ihned.:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé