Sezamová zmrzlina
Potřebné ingredience
45g černého sezamu, 10g medu, 1 šlehačka, 175g mléka, 60 g cukru, sůl, 2 žloutky
Postup přípravy
Sezam orestujeme nasucho, než začne praskat. Necháme vychladnout a rozmixujeme s částí mléka. Zbytek mléka a šlehačku dáme do hrnce, přidáme sůl, med, sezamové mléko a cukr. Zahřejeme těsně pod bod varu, aby se rozpustil cukr. Část horké směsi lijeme za stálého prošlehávání pramínkem ke žloutkům. Poté celou směs vrátíme do hrnce a zahříváme za častého míchání, dokud směs nezačne mírně houstnout. Přelijeme přes cedník (co nejvíc vymačkáme) do nádoby a necháme přes noc vychladnout. Poté umícháme ve zmrzlinovači.
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé