(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
Krém šlehaný nad párou
Potřebné ingredience
Množství na malý dort: 3 celá vejce, 1 vanilkový cukr, 100 g krystalu, 1 máslo 250-300 g, trošku teplého rozpuštěného ztuženého tuku.
Množství na velký dort: 5 celých vajec, 1 vanilkový cukr, 180 g krystalu, 2 másla 500-625 g, polévková lžíce teplého rozpuštěného ztuženého tuku.
Můžeme ochutit kakaem nebo kávou.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Na 1 vejce dávám 40 g cukru (váhu vanilkového cukru z celkového množství odečítám). Pak necháme vychládnout s občasným promícháním. Máslo vyšleháme a po lžících přidáváme vychladlou hmotu. Nakonec zašleháme rozpuštěný tuk.
Vejce + cukr...
...ušlehané nad párou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DRNDA 85
(upraveno)
14. 12. 2015, 18:35
Prosím, co jsem udělala špatně? Jdou tam cítit jakoby vařená vejce nebo jak to popsat, prostě vejce... Vařila jsem tu vodu moc zprudka?
ivča45
(upraveno)
3. 12. 2011, 17:58
....chtěla bych se zeptat jestli jde použít i do cukroví.....máte s tím někdo zkušenost?......děkuji moc....Ivča
lidare
(upraveno)
21. 10. 2010, 15:06
tento krém je dobrý,taky jsem ho dělala
jeremy
(upraveno)
21. 10. 2010, 14:54
cismar
(upraveno)
28. 8. 2009, 20:46
Janka chcem vyskusat tento vas krem.... mohla by som tam zaslahat gastanove pyre??
ladybej
(upraveno)
25. 1. 2010, 17:36
@cismar
Já myslím, že ano. Tekutou konzistenci velmi opatrně, aby se nesrazil (rum, káva), hustou bez problémů.
bombiska
(upraveno)
25. 1. 2010, 22:17
V piatok som robila tortu a plnila vasim kremom.Janka uzasnyyyyy Vsetci padali do kolien.Bol úžasný.Dakujem za inspiraciu
ladybej
(upraveno)
25. 1. 2010, 17:39
@bombiska
Recept mám od své babičky a všem zatím chutnal.
Ilonáček
(upraveno)
21. 6. 2009, 22:37