Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Hello Kitty, za vysvědčení

0.0
Hello Kitty, za vysvědčení

Potřebné ingredience

Těsto na korpus od paní Dáši V.(onasi) id:9782 - vynikající, nepřekonatelný
Marcipán od paní Zdenky R. (aero-orion) id:79855 - opravdu velmi jednoducá příprava
Rady a inspirace od maminek na MMB.

Postup přípravy

Dortík byl pro dceru Johanku za její první vysvědčení, které měli o týden dříve.
Opakuji se, ale neumím péct, nejsme trpělivá (hňácám kratší dobu, nepřesívám......) a už vůbec nemám modelářské či jinak zručné ruce. Převládá u mě chuť dcerkám a blízkým udělat radost a zatím díky neskonalé trpělivosti ostatních maminek na MMB, které nám nešikovným, neustále opakují a radí stejné věci dokola, se výsledek docela podaří.Zdaleka se dortík nemůže vyrovnat "mistrovským"dílům zde na MMB, ale děti mají radost a to je hlavní.
Těsto od paní Dáši je pepřekonatelné a poprvé jsem vyzkoušela také 10 minutový marcipán od paní Zdenky a opravdu se mě s ním pracovalo velmi dobře, ale na figurky jsem si netroufla, použila jsem jedlý papír, který postačil. Jen z mé vlastní zkušenosti na marcipán není jedlí papír úplně nejlepší, jak mě radila paní Lucie B.(Bulicek), že to bude tvrdé, tak měla pravdu.
Dort je (byl) šišatý, nerovný s tvrdším krabaťějícím se obrázkem ,ale všem nám chutnal a Johanka byla z Kittinky úplně nadšená.

z boku

v řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dstepanek 24. 6. 2009, 16:00
Dobrý den Hanko, dortík máte úúúúžasnýýý (clamp) (clamp) (clamp) Já se chystám v červenci poprvé dělat dort s potah.hmotou a nějak se začínám obávat,že to neklapne. Doposud jsem dělala dorty nepečené sladké i slané, ale tohle né. Mám v plánu dělat dort jako vy- stejný korpus, marcipán 10minutový a jedlý papír. Jen nakonci čtu,že papír na marcipán ideální nebyl. Co konkrétně bylo tvrdé? Ten papír na dortu? Popř. doporučila by jste mi tedy,na co je lepší papír pokládat? Mocinky děkuji Katka ;-)
handule74 25. 6. 2009, 12:06
@dstepanek Milá Katko, (F)... tak to jste se zeptala té pravé. *-)Faleš. marxipán potahovaný byl super, mě se sním opravdu dobře pracovalo, když tvrdnul nahřála jsem jej v mikrovnce.S tím jedlým papírem nemám na marc. hmotu dobrou zkušenost, psala jsem si dotaz na MMB do diskuze a zkušené maminky mě varovali, že to moc nejde. Jenže tím jak jsem nezručná, jsem si dost dobře neuměla představit, že něco modeluji.Já jsem dort nakonec nahoře podmazala náplní co jsem měla na slepení korpusu tj.máslo pudink a v tom možná byla i ta chyba.Večer ještě jakžtakž dobrý, ale do rána se to dost zkrabatilo a trošku zatvrdlo.Jíst se to dalo v pohodě, jen vzhledově nic moc, ale holčičkám se to líbilo. Možná kdyby se to podmazalo tím gelem co k tomu nabízejí, ale opravdu nevím, jen to že máslo a pudink nebylo to pravé! Zkuste kouknout na diskuzi na MMB na potahování dortů a nebo na dortmanii.Ještě se mě nestalo, že by mě nějaká ochotná maminka neporadila. Přeji hodně šteší, dort se Vám určitě povede, když jsem to zvládla i já! ;-) Hanka
dstepanek 8. 7. 2009, 18:06
@handule74 Dobrý den Hanko, tak jsem úplně zapomněla reagovat, i když jsem si Vaši odpověd ihned četla. Já se určitě ještě poradím na diskuzi ohledně potahování. Jinak jsem už slyšela,že by se neměl dávat máslový krém pod faleš.marcipán. No a pod papír.obrázek tu gelovku koupenou mám. Termín toho mýho kuchtění se nezadržitelně blíží,tak stále rozmýšlím,jestli nezkusit předem i z těch bonbonu *-)
Ilonáček 24. 6. 2009, 14:43
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
akr 24. 6. 2009, 13:52
(Y) (Y)krásný dortíček (Y) (clamp) (clamp)
berrries 24. 6. 2009, 13:38
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
KatkaH. 24. 6. 2009, 12:07
Krásný dortík (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
federka 24. 6. 2009, 11:31
Hani,dortíček je mocinky krásný a kouzelný (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 24. 6. 2009, 11:14
Hani, dort se moc moc moc moc povedl (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie