Hello Kitty 3D s postupem

Potřebné ingredience
Smartflex Velvet, mléčný a pravý marcipán, ostatní viz obrázkový postup
Postup přípravy
Z bílků ušlehat sníh, stranou vyšlehat žloutky s cukrem, přidat do nich olej, mouku s prdopečem , zamíchat a nakonec lehce vmíchat sníh. Do vyložených forem pečicím papírem nalejete těsto a necháte propéct. Korpusy jsou vyšší, takže pečte raději v mírnější troubě kolem 150 stupňů maximálně, na konci ještě snižte teplotu a dopečte třeba při stovce. Peču 45 - 60 minut, zkouším špejlí, jestli je propečeno dostatečně.

Korpusy jsou upečené v kulaté formě - spodek těla, v kulaté nerez misce větší, z té bude vrch těla a ve dvou menších nerez miskách, z těch bude hlava.

ořezané tělo

zahladíme krémem

Z odřezků vytvoříme nohy a zahladíme punčovinou - smíchanými nadrobenými odřezky s krémem
Necháme v lednici vychladit.

Malé korpusy určené na hlavu uprostřed seřízneme do zploštělého tvaru

Omažeme krémem ze všech stran a necháme zatuhnout.

Vychlazenou hlavu celou obalíme v bílé hmotě.

I spodek obalíme, lépe přilne potom k tělu.

Povrch hlavy uhladíme hladítkem.

Obalíme bílou hmotou nohy.

obalené obě

Připravíme si placku z marcipánu na šaty, ořízneme od oka do kulatého tvaru. Necháme ji trochu silnější, ještě se natáhne dolů, tak aby nepraskla.

Přebytek hmoty odstřihneme nůžkami, podle fantazie můžeme šaty nazdobit.

Z bílé hmoty vyřízneme ruce. Musí být alespoň 0,5 cm silné.

Přilepíme troškou vody k tělu.

Připravíme si uši vytvořené z bílé hmoty, silné kolem 1 cm. Vousy jsou z mléčného marcipánu udělané asi dva dny předem, takže jsou krásně vytvrdnuté.

Usadíme na tělo hlavu, přilepíme mašli, uši, oči a nos, vousy jen zapíchneme do hlavičky.
Pokud je dort vysoký, raději píchneme doprostřed těla až k podložce tři spojené špejle a na ně hlavu napíchneme. Při nižší výšce těla drží hlava i bez výztuže na těle dobře. Tahle je moc kulatá do výšky, správný tvar obličeje je nejen plochý ze stran viz fotky, ale i oválný při pohledu zepředu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
































































