Zobrazit přihlášovací formulář

Dorty

(recept si oblíbilo 198 návštěvníků)

KARAMEL s postupem

0.0
0x
KARAMEL s postupem

Potřebné ingredience

Karamel si snadno a rychle připravíte doma.Přidávám ho domáslovopudinkového krému-do laskonek,do medovníku.Do šlehačky - do větrníků i do fondánu na polití větrníků.Je to levnější náhrada zkaramelizovaného salka,nebo Caramela.Není ale tak sladký jako uvařené salko.Nebo do zmrzlinových pohárů či na palačinky. Budete potřebovat jen 25 DKG CUKR KRUPICE (KRYSTAL) + 1 SMETANA NA ŠLEHÁNÍ (250ml) 33% tuku

Postup přípravy

Cukr vysypeme do vyšší panvičky (rendlíku) a na plotně rozpouštíme nejprve zprudka,až se cukr začne tavit plamen snížíme,aby se cukr nepálil-karamel by byl hořký..Stále mícháme.Když je cukr rozpuštěný-bez hrudek a cucků nalejeme do něj teplou smetanu.Stačí ji půl minuty v otevřené krabičce prohnat v mikrovlnce.Stále mícháme POZOR karamel vzkypí a může z pánvičky utéct.Provaříme za stálého míchání asi 3 minuty.Nalejeme do sklenice,necháme vychladnout a můžeme zavíčkovat.V chladu (ne v ledničce) vydrží 3 týdny.

suroviny

rozpouštění cukru

stále mícháme

nesmí v něm být žádné hrudky cukru

takto bez hrudek

přilejeme ohřatou šlehačku

za stálého míchání provaříme 3 minuty

nalejeme do sklenice necháme vystydnout a zavíčkujeme,má zlatohnědou barvu

a tady mám větrníky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare ID 208146
26.9.2021, 11:55
Bezva :-)
Kykča2 ID 308435
14.12.2017, 18:56
na ty větrníky prosím musím hned čerstvej nák natrit?polejt je? vubec nevím jak na to díkyyyy moc (F)
77lenka ID 115485
30.8.2016, 18:25
Je to skvělý (Y), ale hubu mám komplet spálenou od ochutnávání ,-) Můžu to tedy normálně přidat do vyšlehaného másla pod potahovku?děkuji
ssonda ID 165593
27.9.2016, 21:07
(Y) (Y) (Y) ano,můžete
P.A.V.L.A ID 263721
7.8.2015, 21:13
(Y) (Y)
malmar ID 154380
7.8.2015, 13:53
Děkuji, ,to právě hledám (clamp) (clamp) |:o)
Kebinka ID 201463
23.2.2014, 9:43
teda paní Soňo moc děkuji za recept...udělala jsem ho právě teď na moka řezy a je to naprosto luxusní že odháním od misky dcerky i sama sebe :-)
fakt bomba (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (radost)
ssonda ID 165593
18.11.2015, 19:22
(Y) (Y) (Y) (Y)
siena ID 352878
17.2.2014, 22:36
(Y)
Leňula*B ID 16761
26.9.2013, 9:45
DĚKUJI ZA skvělý recept, karamel se povedl a hlavně je super (Y)
anešis ID 188117
11.5.2013, 19:19
*-) Soni, tak jsem karamel udělala podle postupu a povedl se. Ale teď nechápu jeho využití, protože v ledici to ztuhlo- ne úplně, ale jak to přidáváte do šlehačky?? Já když jsem to dala do misky- to bylo ještě vlažné a nalila jsem na to šlehačku, pak šlehala, tak se to srazilo. No, a teď je to tuhé, že bych to v už ušlehané šlehačce nerozmíchala, ani polít s tím nic nejde... *-) To musím znovu nahřát?
Děkuji! (L)
ssonda ID 165593
11.5.2013, 19:59
Já ho do lednice nedávám.....nechávám ho jen v chladu.A co ho napřed vyšlehat samotný a pak přidat do vyšlehané šlehačky?
Do nevyšlehané určitě ne.
Nahřívat jsem nezkoušela. (F) (F)
P.A.V.L.A ID 263721
10.4.2013, 17:02
(Y) díky
ssonda ID 165593
10.4.2013, 19:54
(F) (F) (F)není zač
dušana ID 160568
10.4.2013, 16:53
Výborné (L)
dardamelka ID 240265
6.4.2013, 14:11
Právě jsem ho zkusila a je boží (Y) (Y) (Y), hned jsem snědla misku šlehačky s karamelem. To je mňamka |:o) |:o) |:o)
děkuji za receptík, je to fakt jednoduché a jakmile bude příležitost zkusím ty větrníky (L)
ssonda ID 165593
6.4.2013, 16:48
(Y) (Y) (Y) (L)
jeremy ID 278029
5.4.2013, 21:48
(clamp) (clamp) (clamp)waaaaw Soni, to je bomba, díky moc...třeba se toho přestanu bát, až to podle vás zkusím doma sama (L) (F) (hello)
marcelau ID 294405
5.4.2013, 6:40
je super (Y)
trala ID 253343
27.3.2013, 10:32
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
sympatie ID 55978
26.3.2013, 17:29
Je vynikající, dnes jsem dělala, dala na palačinky plněné tvarohem z vaničky-nepřislazeným, a nemá chybu, díky za receptík! (Y)
A k té konzistenci, po zchladnutí je takový táhlý, když se dá na palačinky tak krásně drží. A dovedu si ho představit na pohárech, tam by musel být skvělý
hromča ID 201951
22.3.2013, 8:38
Chtěla bych se zeptat, jakou má mít karamel konzistenci, když ve sklenici zchladne. Já ho mám tuhý, takže když budu chtít přimíchat do krému, musím ho nahřát.
ssonda ID 165593
22.3.2013, 14:40
A jak moc tuhý???Nutella se přece taky nenahřívá,myslím že bude stačit dobře rozšlehat.
Strepitula ID 256204
30.3.2013, 11:27
A je to tady.... *-) Zkoušel někdo z tohoto karamelu připravit karamelovou šlehačku? Přemýšlím zda to risknout a lehce vmíchat karamel do ušlehané smetany. Myslím, že by to smetana mohla zvládnout a neroztéci se.... *-)
Jinak karamel je luxusní... (velikonoce16)
ssonda ID 165593
30.3.2013, 12:44
Samozřejmě já,dávám ji do větrníků jak rostlinnou tak živočišnou..ale do živočišné bych přidala ztužovač,a do vyšlehané lehce zašlehat karamel-nic nepoteče.
Strepitula ID 256204
31.3.2013, 23:03
Děkuji a přeji krásné Velikonoce (velikonoce7)
snecka ID 121668
16.3.2013, 8:40
(Y) (Y) (Y)
ssonda ID 165593
20.3.2013, 20:25
(Y) (Y) (Y)
jankalo ID 442183
15.3.2013, 22:12
Vaše recepty sú vynikajúce a výroba karamelu iba potvrdzuje Vašu nadanosť na pečenie a varenie. Veľká vďaka za receptík, určite sa mi bude hodiť. (Y) (clamp) (F) (L)
ssonda ID 165593
16.3.2013, 10:40
děkuji (F) (F) (F)
pkrivka ID 94234
15.3.2013, 13:54
Vypadá to dobře, jen do větrníků, to zamícháte do vyšlehané šlehačky nebo jaký je pak postup,nevíte? předem děkuji za odpověď
ssonda ID 165593
15.3.2013, 14:53
Ano do vyšlehané šlehačky se zašlehá,já plním větrníky rostlinnou + karamel.

Podobné recepty

Vybrané nabídky