Granát s postupem
Potřebné ingredience
Piškotové těsto, marmeláda, máslový krém, broskve, marcipán.
Postup přípravy
Upečené korpusy v kastrůlku.
Promazané, vychlazené, a začínáme vyřezávat klínky.
Tady jsou vyřezané klínky už i vodorovně.
Pomazané máslovým krémem.
Z vykrojených klínků uhňácáme punčovinu, přidáme na vršek granátu.
Pohled shora.
Co se dort chladí, si vyrobíme pojistku.
Bližší foto.
Začínáme potahovat, vyválenou hmotu si nařežeme na pruhy a vkládáme do vyříznutých klínků.
.
Kosticí zapravíme do výřezů.
.
Teď budeme přidělávat vrchní pruhy, opět si budeme pomáhat kosticí.
Už je kolem dokola.
Nakonec potáhneme vršek. spoj zamaskujeme vyváleným hádkem, a na špejli napíchneme pojistku. Granát je hotov!
Pokud je na něm znát podsypávání, aby se hmota nelepila k podložce, tak ho ještě přetřeme alkoholem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé