Zobrazit přihlášovací formulář

Vrtačka s postupem

0.0
Vrtačka s postupem

Potřebné ingredience

Karamelové těsto: 6 vajec, 30 dkg krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 30dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva Karamelová náplň: 300ml mléka, pudink, karamelové Salko, 150g másla

Postup přípravy

Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Odvážíme si cukr a z něho 3 lžíce dáme do hrnce. Roztavíme za stálého míchání na světle hnědo. Necháme mírně zchladit a zalijeme 10 lžícemi vody a opět hodně mícháme, přidáme zbytek cukru a mícháme až do rozpuštění. Odstavíme z plotny. Přidáme 6 žloutků do karamelové vody a umixujeme. Pak umixujeme vše ostatní. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na pečící papír a pečeme na 170°C cca 20 minut.
Z upečeného těsta vykrojíme tvar a slepíme k sobě krémem. Dort pomažeme zbytkem krému. Obarvíme marcipán na požadovanou barvu. Rozválíme a přetáhneme přes dort. Dozdobíme a hotovo :o))
Nikdy bych nevěřila, že potahované dorty budou tak jednoduché... Tato vrtačka je pro kutila tchána k narozeninám - tak všechno nejlepší.

Z těsta vykrojíme tvar vrtačky 2x.

Složíme a promažeme krémem.

Celý dort potřeme zbytkem krému a dáme do lednice.

Obarvíme a pak vyválíme marcipán (pravý, falešný, z marschmelou, kupovaný - je to jedno, záleží pouze na vás, kterému dáte přednost)

MArcipán dáte na dort a uhlazujete od zhora k podložce. Jde to snadno.

Dozdobíme a je hotovo.

A už se jen těšit, jestli obdarovaný bude mít z dortu radost a jestli mu bude chutnat...

A tohle zbylo. Všichni si dortík moooc chválili a oslavenec si dokonce přidal :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie