Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept

Hlávkový salát s tradiční zálivkou se špekem

0.0
Hlávkový salát s tradiční zálivkou se špekem

Potřebné ingredience

Salát hlávkový nebo ledový, špek, cukr, ocet, sůl, voda

Postup přípravy

Salát omyjeme, dáme do mísy (můžeme natrhat na kousky). Do kastrolu dáme na kousíčky nakrájený špek (asi hrst), opražíme. Poté přidáme cukr, ocet, sůl a zalijeme asi půl litrem studené vody (pozor tuk je vroucí bude to prskat, opatrně vodu po troškách), zamícháme, zkusíme jestli je nálev dle naší chuti a můžeme 5 min vařit a nemusíme. Můžeme hned nalít na salát. Pokud ještě nálev vaříme, musíme jej poté schladit a až není vroucí vylét na salát. Promícháme a podáváme:-)

salát

nálev

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

superka 3. 8. 2013, 9:10
(Y) Také ho tak dělám (Y) tuk nenechávám okapat, protože nám právě chutná, jak je ten salát mastnější, my totiž na zeleninu až tak nejsme ,-)
Nikis. 2. 8. 2009, 10:38
mňam mňam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Bylinka1 22. 7. 2009, 9:05
Taky tak dělám hlávkový salátek (Y)(ať to není až tak moc zdravé ;-)).Já si ty kostičky špíčku opeču,pak dám do sítka,nechám okapat ten tuk a těsně před podáváním sypu na salátek (Y) a není tam žádný bílý tukový povlak!Každý se pak snaží vybrat lístek,kde je nejvíce kostiček toho špíčku |:o). (hello)
voticanda 27. 6. 2009, 10:55
mňam, takto salát dělala má babička z Moravy,ale tady v Čechách mi ho nechtějí,nevědí co je dobré (Y) (Y)
Lucka1711 24. 6. 2009, 20:30
Děkuji za receptík. Tenhle nálev dělala má bývalá tchýně a mě se nikdy nepovedl.Vždycky mi ten špek rozpuštěný udělal takový bílý povlak, šel vidět ten tuk. Takže ještě jedou děkuji, doufám, že se mi to povede. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
cherrycake 24. 6. 2009, 20:41
@Lucka1711 Doufám, že se povede, držím pěsti. Nesmí být tuku hodně, neboť poté až schládne, zůstane samozřejmě na salátu a zbělá a to jde vidět :-(

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie