Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jahodový dort s tvarohem a pudinkem

0.0
Jahodový dort s tvarohem a pudinkem

Potřebné ingredience

Piškot - dvě větší vejce, 10 dkg cukru, lžíce oleje, 1 jahodový pudink. Krém - půl litru rozmixovaných jahod, 6 lžic cukru, 50 dkg tvarohu, 1 vanilkový pudink bez vaření CrémeOlé. Rosol - 4 lžíce cukru, 1 vanilkový pudink a nakrájené větší jahody.

Postup přípravy

Dávám pro inspiraci lehčí dortík s jahodami, je vhodný i pro bezlepkovou dietu, ale hlavně ho milují moje děti.

Piškot: ušleháme zvlášť bílky s polovinou cukru do tuha, pak žloutky se zbytkem cukru a lžící oleje. Opatrně smícháme dohromady žloutkovou a bílkovou směs a nakonec jahodový pudink. A upečeme v dortové nebo koláčové formě.
Krém: rozmixované jahody dáme s cukrém vařit, v troše vodě rozkvedláme pudink a uděláme z jahod pudink, po vychladnutí ho šleháme s tvarohem a pudinkem CrémeOlé, a navrstvíme na vychladlý piškot. Krém poklademe nakrájenými jahodami.
Rosol: půl litru vody dáme s cukrem vařit, s tím že si trochu studené vody necháme na rozmíchání pudinku. A uvaříme z vody pudink rosol, který pak nalijeme na jahody.
Vše necháme řádně vychladit v ledničce, pak můžeme ale nemusíme sundat okraj dortové formy a nazdobíme. A pak můžeme mlsat. Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie