Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 121 návštěvníků)

lehké zavinovačky

0.0
lehké zavinovačky

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky,špetku soli,250 ml mléka,5 lžic cukru,60 g Hery,1 pol.lžíce oleje,20g kvasnic.
1tvaroh,4 broskve.

Postup přípravy

Těsto jsem si tentokrát zadělala v pekárně.---------Do pekárny jsem nalila mléko,rozpuštěný tuk,olej,sůl,cukr,.nasypala mouku. V hrníčku rozpustila kvasnice s troškou cukru a lžící mléka a nalila na mouku.
Tvaroh jsem rozmíchala s 1 vajíčkem a cukrem.
Broskve jsem spařila vřelou vodou a sloupla.Nakrájela na kostky.
Po vykynutí jsem rozdělila těsto na 4 díly.těsto je lehounké a krásně se s ním pracuje.
Vyválela placku,potřela tvarohem a posázela broskvemi.zavinula a dala na vymaštěný plech sádlem.Jsou z toho množství 4 krásné nohavice.
Jednoduché a nenáročné.

xx

upečeno.

xx

zase trochu jinak s dvěma náplněmi

s náplní tvarohovou a jablečnou

xx

xx

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 20. 9. 2017, 12:15
Na zkoušku jsem udělala z poloviční dávky a do nich celý tvaroh, do jedné nohavice na tvaroh ještě hromádečky višňových povidel, do druhé nohavice na tvaroh broskve. A musím říct, že opravdu tento závin je rychlý a jedlý. A výborný je i druhý den po upečení. Určitě se k pečení podle tohoto receptu budu vracet. Díky (F) (F) (F)
Nadys 18. 9. 2017, 15:18
(F) (F)
farmerka 18. 9. 2017, 12:05
tak jsem pekla,jsou vynikající (Y),akorát se mě nepovadlo je oloupat,tak jsem je okrájela,to byly zase slizké,létaly mě po kuchyni k velké radosti mých psů (&),ještě že máme broskve na zahradě,jsem si mohla skočit pro další (pl)
backa 18. 9. 2017, 13:14
@farmerka Zdeni,já je loupu tak,že je spařím vřelou vodou jako ,když chci loupat rajčata. Tak byla u pečení i legrace :-) (hello)
laskonka333 9. 3. 2015, 10:40
(Y)
bara55 6. 3. 2015, 18:43
(hello) len sa tak po nich zaprášilo (zajic) (F)
backa 9. 3. 2015, 10:26
@bara55 Děkuji :-) (L) (hello)
žohanda 12. 4. 2014, 15:24
Jsou bezvadne (Y) peču už po druhé
backa 12. 4. 2014, 19:00
@žohanda Děkuji Zdeni,zrovna včera jsem je pekla taky (Y) (L)
Kykča2 19. 3. 2014, 20:10
Prosim vazne staci 1 tvaroh na 4 nohavice? diky za odpoved moc urcite zkusim ale zda se mne to máloooo (Y)
backa 21. 3. 2014, 12:31
@Kykča2 Ano,mě stačil,jen je potíráme a hojně poklademe broskvemi.klidně můžete ptvaroh přidat jak máte rádi. (hello)
hrdlicka1 19. 3. 2014, 19:18
ahojky dělám už po několikáté a pokaždé jiná nápln a jsou výborné [A] (F) |:o) (child1) (X) (hotdog)
P.A.V.L.A 10. 3. 2014, 18:13
(Y) (Y) (Y)
babkamt 10. 3. 2014, 18:06
Vyskúšam ich upiecť. Vyzerajú lákavo. Tvaroh s broskyňami je dobrá kombinácia. (Y) (Y) (Y) (Y)
novackova 10. 3. 2014, 16:20
(Y) (Y) (Y) (Y) (F)
kleofášek 10. 3. 2014, 15:16
Prosím chci se zeptat - v těstě není vajíčko?
Evasma 12. 2. 2012, 18:22
Dnes peču podle tohoto receptu už podruhé. Je to výborný, jednoduchý a krásně se s těstem pracuje. A to já mám celkem z kynutého těsta respekt ,-) Díky za recept. Eva
backa 12. 2. 2012, 19:31
@Evasma děkuji Evi udělala jste mi radost svým komentářem (L)jsem ráda,že jste spokojená.
KABELKAK 5. 2. 2012, 8:56
(pusa) (child2) výborný recept. Včera jsem upekla 3 záviny. Spotřebovala jsem dva tvarohy a jeden broskvový kompot. S těstem se velmi dobře pracovalo. Dnes druhý den je závin vláčný. Je vynikající. Příště zkusím z nastrouhanými jablky, nebo jinou náplní. Moc děkuji za recept. (L) (flower)
backa 5. 2. 2012, 9:34
@KABELKAK Jaruško,já moc děkuji za pěkný a potěšující komentář :-) (L)A jsem moc ráda,že jste byla s receptem spokojená (K) (hello)
lidare 10. 6. 2011, 12:47
(Y)no príma tip na dobrou mňamku,tvaroh mám tak zkusím :-) (Y)
estepanova 9. 6. 2011, 12:11
Táni, prosím, ten 1 tvaroh naplácám na kolik nohavic? *-) Zkušenost mi říká, že na jednu. Budu dělat o víkendu s různými náplněmi, vypadají žravě. Díky Eva
backa 10. 6. 2011, 12:28
@estepanova Evi,když jsem je plnila ještě broskvemi tak mi ten tvaroh vyšel na všechny nohavice. (Y)Z té dávky nejsou tak veliké,ale pokud budete plnit jen tvarohem tak dva. (hello)
pielka 2. 5. 2011, 22:40
chci se zeptat v čem je lepší instatní droždí od klasického čerstvého kostkového? kdysi jsem dělala z čerstvého kynuté koláče a byly hrozně cítit po droždí, asi jsem málo zapracovala, nejsem moc zkušená....možná to instatní by tam nešlo tolik cítit. :-$
backa 3. 5. 2011, 8:33
@pielka Nevím Eliško, v čem je lepší instantní,ale já používám raději čerstvé droždí to mám radši.U nás se prodává klasické i na váhu .taky to může být tím,že droždí není čerstvé. (hello)
Šášula 1. 5. 2011, 20:56
Dobrý večer.Chtěla bych vyzkoušet váš recept,ale chtěla bych použít náplň puding.Mám ho uvařit klasicky a nebo hustější?Ještě sem nikdy pudinkem neplnila tak nevím.Děkuji
backa 2. 5. 2011, 13:32
@Šášula Uvaříte si pudink ze 1/4l mléka a přímícháte 1/4 kostky tuku na pečení do pudinku.
koblizek63 1. 5. 2011, 19:50
Dnes jsem zkusila,těsto jsem dělala v pekárně,plnila jabkama. Ke kafíčku (C)byly výborné (Y) (Y) (Y)
ruskula (upraveno) 10. 4. 2011, 17:16
Tak jsem taky vyzkoušela a musím přiznat, že jsou velmi žravé. (Y) (zajic) (zajic) (zajic)Akorát jsem dala instantní droždí a taky se krásně povedly. |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)Díky za vynikající recept!!!! (L) (L) (flower) (flower)
backa 10. 4. 2011, 17:23
@ruskula (L)Není zač Leni,já děkuji za pěkný komentář a jsem ráda,že se Vám povedly (K) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie