Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

@ Americký tvarohový koláč@

0.0
@ Americký tvarohový koláč@

Potřebné ingredience

* 225 g polohrubé mouky * 200 g másla * 150 g cukru moučka * citronová kůra * pomerančová kůra * 1 vanilkový cukr * 800 g tvarohu * 5 lžic mléka * 3 vejce

Postup přípravy

Do větší mísy dáme 200 g mouky, 125 g studeného, na kousky nakrájeného tuku, přidáme 1 žloutek, citrónovou a pomerančovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a pak necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Potom těsto rozválíme mezi 2 vrstvami fólie do kruhu o průměru asi 26 cm. Vymastíme dortovou formu o témže průměru. Vložíme do ní těsto, několikrát je propíchneme vidličkou a předpečeme asi 12 - 15 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Necháme vystydnout.

Zbytek tuku, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Dále přidáme tvaroh, mléko, zbytek citronové a pomerančové kůry a utřeme do hladké hmoty, kterou spojíme s vejci, dalšími dvěma žloutky a moukou. Vymícháme krémovou hmotu.

Zbylé těsto vyválíme opět mezi 2 fóliemi na pás o velikosti asi 12 x 40 cm. Pásy těsta podélně rozpůlíme, vyložíme jimi dokola dortovou formu, okraje těsta přeložíme a pevně stiskneme. Formu naplníme krémem a v předehřáté troubě pečeme při mírné teplotě asi 10 minut. Potom teplotu snížíme na 100 °C a koláč pečeme dále asi hodinu. Podáváme vystydlé.
120 minut bude trvat celá příprava koláče :-)

Tak tohle je opravdu tak jak to bude vypadat až ho budete dělat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ritulka 13. 4. 2010, 22:23
Tak jsem nějak nepochopila, kde vezmu to zbylé těsto a co je těch 120 min *-) Ale jinak to vypadá úžasně (Y)
šíšula 14. 5. 2010, 12:09
@Ritulka :-) Těch 120 min znamená kolik času u toho strávíte :-) |:o) (L) (clamp)
mrakinka 10. 7. 2009, 18:03
já tenhle moučník nikdy nepekla, ale pokud do tvarohu přidám vejce a žloutky tak nemůže nikdy vypadat takhle bíle. *-) Nemáte Peti nějaké vlastní fotky? *-) Pro časopisy a jiná média se totiž fotí za syrova a nebo dokonce něco jiného jen aby to dobře vypadalo.
šíšula 10. 7. 2009, 18:29
@mrakinka (Y)tak jsem tam jednu fotku hodila takhle by měl opravdu vypadat (clamp) (clamp) neni sice moje vlastní, ale postačí (L)
mrakinka 10. 7. 2009, 18:48
@šíšula díky za fotku :-) :-) (Y) (Y) (Y) (L)
ukuk 10. 7. 2009, 13:24
pobrázek je úplě kouzelný,teda hned bych si kousla,jen by mě *-) *-) *-) *-) *-) jestli bude tvaroh po 120 minutách takto bílý ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-),po povrchu,vypadá úžasně (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp),máte s ním u PETRUŠKO .,zkušenosti,děkuji
šíšula 10. 7. 2009, 13:28
@ukuk ;-) ;-)Obrázek je opravdu nádhernej, je pravda že tvaroh na vrchu bílý opravdu neni, já to dělám tak že na povrch dám zakysanou smetanu a je to, chutná nám to víc je to takový osvěžující :-) (Y) (L)
Ilonáček 10. 7. 2009, 12:08
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie