(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Kuřecí bábovka
Potřebné ingredience
kuřecí řízky - cca 5 + 5 ks, sůl, koření dle chutí, plátkový sýr, pórek - cibule - žampiony, anglická slanina, vajíčka + smetana, bábovková forma a pečící papír
Postup přípravy
bábovkovou formu vyložíme pečícím papírem - kompletně celou /doporučiji nastříhat si čtverce a postupně poskládat/.
kuřecí řízky naklepeme, osolíme a dle chutí okořeníme - např. grilovacím kořením či jen pepřem. prvních cca 5kusů pomalu klademe vedle sebe na dno bábovkové formy.
na řízky naskládáme plátky anglické slaniny, na slaninu plátkový sýr - může být i uzený. na sýr přijde " nádivka" a to v jakékoliv kombinaci - buď jen pórek, nebo vařená vajíčka, žampiony, cibule....vše nakrájené na kousky či kolečka, aby to "lahodilo oku". na tuto náplň naskládáme opět plátkový sýr a na sýr poskládáme posledních cca 5kusů kuřecích řízků, pro ozdobu přijde na řízky poslední vrstva - anglická slanina.
dáme do předehřáté trouby na 200st. péci tak na 45min. pak celou "bábovku" zalijeme rozšlehanými vejci s trochou smetany a pečeme dozlatova, dle vaší trouby, tak 152-20 minut.
po dopečení necháme chvilku vychladnou a opatrně vyklopíme na talíř.
POZOR!! ve formě může být šťáva!!!
podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
vzhledem k tomu, že je masa až až, je výborná i k večeři na studený obložený talíř :-))
PS: nemusíme vždy použít bábovkovou formu, bezvadná je forma na biskupský chlebíček či srnčí hřbet
kuřecí řízky naklepeme, osolíme a dle chutí okořeníme - např. grilovacím kořením či jen pepřem. prvních cca 5kusů pomalu klademe vedle sebe na dno bábovkové formy.
na řízky naskládáme plátky anglické slaniny, na slaninu plátkový sýr - může být i uzený. na sýr přijde " nádivka" a to v jakékoliv kombinaci - buď jen pórek, nebo vařená vajíčka, žampiony, cibule....vše nakrájené na kousky či kolečka, aby to "lahodilo oku". na tuto náplň naskládáme opět plátkový sýr a na sýr poskládáme posledních cca 5kusů kuřecích řízků, pro ozdobu přijde na řízky poslední vrstva - anglická slanina.
dáme do předehřáté trouby na 200st. péci tak na 45min. pak celou "bábovku" zalijeme rozšlehanými vejci s trochou smetany a pečeme dozlatova, dle vaší trouby, tak 152-20 minut.
po dopečení necháme chvilku vychladnou a opatrně vyklopíme na talíř.
POZOR!! ve formě může být šťáva!!!
podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
vzhledem k tomu, že je masa až až, je výborná i k večeři na studený obložený talíř :-))
PS: nemusíme vždy použít bábovkovou formu, bezvadná je forma na biskupský chlebíček či srnčí hřbet
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chantal marta
(upraveno)
2. 8. 2011, 18:09
Blandda
(upraveno)
17. 7. 2009, 13:44
Děkuji také za skvělí recept
Paní z kopce
(upraveno)
13. 7. 2009, 18:04
Děkuji za úžasný recept, povedla se, je to
J+S
(upraveno)
11. 7. 2009, 7:56
TEDA MARTI, VYPADÁ TO NÁDHERNĚ TAKY VYZKOUŠÍM, UŽ TEĎ SE MI SBÍHAJÍ SLINY
ukuk
(upraveno)
11. 7. 2009, 6:52
PROSÍM MAMINKY MÁ NĚKDO ZKUŠENOST....PEKLA JSTE NĚKTERÁ MASOVOU BÁBOVKU V TUPPERWARE BÁBOVKOVÉ FORMĚ NEBO NĚJAKÉ JINÉ SILIKONOVÉ FORMĚ ,museli jste jí taky vykládat papírem
ukuk
(upraveno)
11. 7. 2009, 6:23
DOBRÝ DEN MARTI ,TEDA TA VAŠE BÁBOVKA VYPADÁ SUPROVĚ, MŮŽU SE ZEPTAT,MĚ NEŠEL PEČÍCÍ PAPÍR OD MASOVÉ BÁBOVKY,DALA JSEM TEN OBYČEJNÝ,ALE KOUKÁM DO RECEPTU,ŽE VY DÁVÁTE VAJÍČKA AŽ DÝL,TAK TO ZNOVA ZKUSÍM A UVIDÍM,ALE MŮŽETE NAPSAT JAKÉ MÁTE ZKUŠENOSTI S ODLEPENÍM PEČÍCÍHO PAPÍRU,JÁ KDYŽ JSEM JEJ SUNDALA BYLA DOSLOVA OŠKUBANÁ, ,ALE MOC DOBRÁ,ŠŤÁVIČKU JSEM SLILA A BYLA DOBRÁ NA POLITÍ RÝŽE DLABALI JSME AŽ SE DĚLALI BOULE ZA UŠIMA.
kubinda
(upraveno)
15. 7. 2009, 23:55
@ukuk
DOBRÝ VEČER, PŘIZNÁM SE, ŽE MI PEČÍCÍ PAPÍR ŠEL KRÁSNĚ SUNDAT, POUŽÍVÁM OBYČEJNÝ "TESCO", JE PRAVDA, ŽE VAJÍČKA DÁVÁM AŽ TAK 20-30 MINUT PŘED DOPEČENÍM, MOŽNÁ TO BUDE TÍM.... ÄLE OPRAVDU NEVÍM, KDE JE PROBLÉM. JINAK DĚKUJI ZA VYZKOUŠENÍ, ZASE NĚCO PŘIDÁM - RECEPTY DODÁVÁ SESTRA - KOLUJÍ ZDE PO ŠKODOVCE ) Martina