(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
MŮJ PRVNÍ MARCIPÁNEM POTAŽENÝ DORTÍK
Potřebné ingredience
Poradí mi někdo prosím jak se vyvarovat tomu moučkovému cukru? :-(( Byl to můj první dortík potažený marcipánem. Příště si s ním musím asi víc pohrát, ale chuťově vynikající:-)) NENÍ TO NĚJAK VELKÝ KRASAVEC, ALE MŇAMKA TO BYLA:))
korpus od Libuše M. (galli) ID 23782
5 celých vajec,30dkg cukru krupice(stačí 250g),32 dkg pohr.mouky,1,5-2 dcl oleje,1,5-2 dcl vlažné vody,1 prdopeč
pudinkový krém
čoko krém
marcipánek od: Libuše Minaříková (liba7x) ID 168004
1 krabice sušeného mléka (400 g), 1 plechovka salka (397 g), 0,5 - 1 dl vody, 1 lžička mandlového aroma, trochu oleje, moučkový cukr podle potřeby (já dělala s poloviční dávky, na klasický dortík vystačí:))
Postup přípravy
korpus:Vejce ušleháme do pěny,přidáme olej a potom vlažnou vodu.Chvilku šleháme,potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva :-)).Potom už jen pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Tenhle receptík používám opravdu na cokoliv,není suchý a je opravdu výborný a jednoduchý,ještě se mi nestalo,že by se nepovedlo :-))
marcipán:prosáté sušené mléko smícháme se salkem, vodou a přidáme aroma. Dobře rukama propracujeme. Pokud je hmota moc tuhá, máčíme si ruce ve vodě, je-li řídká, zahušťujeme prosátým moučkovým cukrem nebo sušeným mlékem. Pokud se nám příliš lepí na ruce, můžeme si je potřít olejem.
Tenhle receptík používám opravdu na cokoliv,není suchý a je opravdu výborný a jednoduchý,ještě se mi nestalo,že by se nepovedlo :-))
marcipán:prosáté sušené mléko smícháme se salkem, vodou a přidáme aroma. Dobře rukama propracujeme. Pokud je hmota moc tuhá, máčíme si ruce ve vodě, je-li řídká, zahušťujeme prosátým moučkovým cukrem nebo sušeným mlékem. Pokud se nám příliš lepí na ruce, můžeme si je potřít olejem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
poikl
(upraveno)
18. 12. 2009, 20:42
Dobrý večer,Pavli.Dortík je náhodou moc hezký-na to,že je první.Já dělala svůj první potahovaný dort teďkon malému na narozky a ten velký plát marcipánu,kterým jsem potahovala dort jsem nevěděla jak to tam přenesu,tak mě napadlo si tu placku vyválet přímo na pečícím papíře a světe div se-nádherně se mi to vyválelo a pak jsem to krásně přenesla na dortík tou horní stranou co jsem měla vyválenou jsem dávala směrem na dort(jakoby překlopila na dort) no a pak mi nahoře zůstal ten pečící papír a ten jsem si už krásně odloupla z marcipánu.Vůbec se mi marcipán neponičil,nádherně se mi přilepil na dort a neměla jsem žádný problém s cukrem.Jediná nevýhod je,že při válení má pečící papír tendenci popojíždět,ale já ho zatěžkala ze všech stran a válela o 106.Ještě je výhoda,že si tu marcipánovou placku,když ji válíte na papíře,můžete krásně pootáčet aniž by se vám někam přilepila.Když potřebujete širší plochu papíru,tak stačí jen slepit k sobě dva kusy toho papíru.Tak třeba jsem vám trochu poradila a půjde vám to tak dobře jako to šlo mně.Přeji krásné svátky a v nastávajícím roce jen to nej....Petra
naturie
(upraveno)
28. 7. 2009, 9:23
Hezký den přeji,nevím zda ten cukr máte z podsypávání,ale já když jsem dělala první pokus potáhnout dortík také jsem podsypávala cukrem a také mi zůstával na hmotě.Druhý pokus jsem podsypávala solamylem a hle,ten sice také zůstával na hmotě,ale šel krásně odmést .Uvidíte zkoušejte dále,já také pořád zkouším,nikdy nebudu mít tak dokonalé dortíky jak zde některé prezentované,ale vždycky udělaly radost a o to jde.
pavblue
(upraveno)
28. 7. 2009, 19:32
@naturie
Soni moc děkuji za radu, příště vyzkouším podsypávat solamylem Děkuji za radu
federka
(upraveno)
27. 7. 2009, 21:43
pěkný dortík
pavblue
(upraveno)
28. 7. 2009, 19:33
@federka
Moc děkuji Raduš
tupeka
(upraveno)
27. 7. 2009, 21:10
Pavli vypadá nádherně na to že je to první dortík, jinak zkuste potom ve finále dortík potřít olejem bude se krásně lesknout a zbavíte se toho cukru a nebo já podsypávám škrobovou moučkou
pavblue
(upraveno)
28. 7. 2009, 19:36
@tupeka
zkusím měla jsem v hlavě i myšlenku že bych vytáhla fén a trochu marcipán zahřála aby se cukřík rozpustil, ale nakonec jsem si řekla že bych byla tak trochu blázen Děkuji za radu, dojde na ni papáá
Ilonáček
(upraveno)
27. 7. 2009, 18:07
pavblue
(upraveno)
27. 7. 2009, 21:08
@Ilonáček
gonzar
(upraveno)
27. 7. 2009, 16:24
Je moc hezký.
pavblue
(upraveno)
28. 7. 2009, 19:30
@gonzar
Děkujiiii všem
pavblue
(upraveno)
27. 7. 2009, 21:07
@gonzar
Mockrát děkuji
lenavackova
(upraveno)
27. 7. 2009, 15:36
Pavli,je krásný!!!!!!!Já si na potahované netroufám a obdivuju každou,která se do toho pustí...Peču hodně a často a tohle bych taky jednou chtěla umět
pavblue
(upraveno)
27. 7. 2009, 16:15
@lenavackova
byl to první potahovaný, snad příště se vydaří lépe musím přiznat že jsem se u toho marcipánu pěkně zapotila teda Mějte se krásně a děkuji
Zrušený účet
(upraveno)
27. 7. 2009, 15:27
Vypadá úúúúžasně Cukr většinou stačí odmést z dortu suchým štětcem
pavblue
(upraveno)
27. 7. 2009, 16:13
@
Moc děkuji cukříku se právě z dortíku moc nechtělo