Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Opilí čertíci - sladká rychlovka pro nečekanou návštěvu

0.0
Opilí čertíci - sladká rychlovka pro nečekanou návštěvu

Potřebné ingredience

2 balení perníku na strouhání (viz. foto), NA POLEVU: 1/2 Hery, 100 g moučk. cukru, 30 g kakaa, 65 ml mléka, 3 lžíce rumu, NA OBALENÍ: 125 g strouhaného kokosu, 50 g moučkového cukru

Postup přípravy

Perník na strouhání si nakrájím na čtverce anebo na tlustější tyčky (to dělám častěji).
Poleva: Heru rozpustíme, do teplé přisypeme cukr, kakao, přidáme mléko a rum a dobře vymícháme. Je to taková hustší hladká čokoládovo-rumová omáčka.
V míse smícháme kokos s moučkovým cukrem.
Perníkové tyčky (kostky) namáčíme v polevě (chvíli je v tom necháme, ať pořádně nasáknou!!!) a poté obalujeme ve směsi kokosu s cukrem.

Je to velmi rychlé a pěkně nasáklé kousky jsou vynikající. Perník na strouhání mám stále v zásobě (když se mi nechce péct, tak tohle nikdy nezklame). :-)

Takhle vypadá ten perník na strouhání, který používám - není to takový ten úplně tvrdý!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Anyes 26. 9. 2010, 17:19
Tak jsem vyzkoušela a pro jistotu jsem od toho moc nečekala. Byla jsem ale opravdu moc mile překvapená. Tak vynikající dobrota, že jsem musela hned druhý den přidělávat další várku. Opravdu, když se poleva pěkně vpije do perníku, tak je to úžasná dobrota a v podstatě bez práce. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Moc doporučuji. :-) :-)
keltka 6. 4. 2006, 14:19
Lunko,jaký jste zkoušela medovník?!Pořád váhám který z mmb udělat.strašně ráda také kuchtím a peču a hned jsem si vás zařadila do oblíbených,protože se mi vaše receptíky hodí.já si hodně receptů vymýšlím sama.hlavně mě to baví.odměnou je olizující rodina,která nezapomene pochválit a to hned člověka potěší.tak ted jdu zkusit mazance z mmb,tak mi držte palce.zdenka
luciasanta 6. 4. 2006, 14:33
@keltka Zdeni, mazance jsem dělala hned na druhý den, co byly vloženy - tak mě fotky nadchly! (a ještě nikdy předtím se mi nepovedly). Ale tyhle mazance na MMB jsou fakt supr - v albu mám jejich fotku - nemohla jsem se na ně vynadívat (poprvé v životě mi vyběhly nahoru a neroztekly se !!!). Zkoušela jsem medovníky dva - řekla bych, že výsledek víceméně stejný. První byl od někud z Receptů.cz - vyvalovací, druhý byl Úžasný od Ivetky z MMB. Prostě Úžasňák své jméno nezapře - hlavně tím, že se natírá stěrkou a nemusí se placky vyvalovat - je rychlý!!! Vždycky den předem večer si v papiňáku uvařím to Salko (1 hoďka od zapískání).
keltka 6. 4. 2006, 14:56
@luciasanta já si prohlížela vaše fotečky a ty mazance mě tak nadchly,že mi kluk utíkal pro droždí a už se nám to kyne..malá (6měsíců)mi usnula,tak budu mít na to klid.ikdyž ona peče se mnou,dívá se z autosedačky.má mlsného brášku a tatínka,tak se zaučuje hned od malička. Lucko,chci se ještě zeptat na ty řezy "obližprst",jestli se na té bílkové polevě udělají cukrové kuličky?já totiž dělám podobnou buchtu a ní druhý den vylezou žluté cukrové kuličky.tady by to nemuselo,když se to dělá nad parou..?!Já jen,že by se ta čokoláda na povrchu v tech kuličkách asi roztekla.tak se ptám než to začnu dělat,přijede mi tchýně..tak se musím vytáhnout ;-)
luciasanta 6. 4. 2006, 15:25
@keltka Zdeni, tak obližprstem se určitě vytáhneš, na to dám krk! ;- Žádné "cukrové" kuličky se na tom vařeném sněhu nedělají - poprvé se mi vlastně takové kuličky udělaly, když jsem dělala tvarohový dort. Je to vidět i na fotce v mém albu.
keltka 6. 4. 2006, 15:45
@luciasanta možná jsou to kuličky jak to vystydne a ten koláč co já myslím,tak tam je cukr krystal,tak možná právě proto...?!no každopádně to zkusím at tchýně kouká!ona sama péct neumí,ale kritizovat ano..
pedl 6. 4. 2006, 13:37
Já taky Lucko jen žasnu jaké dobroty vymýšlíš a vždy to též vyzkouším. Petra (F) (Y)
inka 6. 4. 2006, 13:00
Lucko, ty tvoje recepty jsou opravdu super !!!!! Toto brzy vyzkouším. Už jsi pekla ty punčové řezy? Inka
luciasanta 6. 4. 2006, 14:09
@inka Holky, mě to prostě jen baví - pokud toho nemusím dělat fůru najednou. Kdyby to šlo, udělala bych si ke své ekonomce rekvalifikaci na cukrářku ;-) Zajímají mě ty špeky, které cukráři používají. A tohle je recept, který jsem jednou našla v mámině Praktické ženě - oni si k čertíkům těsto pekli, mě napadlo vyzkoušet to takhle - protože ne vždy je čas péct něco v troubě (když se někdo nahlásí, že za 20 min. je u vás ...) :-D Inuško, ty punčáky jsem ještě nezkusila (na výročí jsem dělala medovník) - ale mám je brzy v plánu. Už jsem ale prubla jeden punčový řez od švagrové - nedávno získaný - a myslím, že je dobrý. Někdy ho vložím do receptů (i s foto).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie