Drůbeží roláda se zeleninou
Potřebné ingredience
4 drůbeží řízky (krůtí, kuřecí...), ale můžou být i vepřové, 4 plátky slaniny, koření na vepřovou pečeni (směs) nebo čenek, kmín, sůl..., mletý černý nebo bílý pepř, 2 malé pórky, 350 g mrkve, 2 lžíce oleje, 3/8 litru vývaru (nejlépe hovězího), 1/8 litru zakysané smetany, hladká mouka
Postup přípravy
Řízky lehce naklepeme a silně potřeme kořenící směsí a pepřem. Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev nahrubo nastrouháme, smícháme. Plátky masa pokryjeme zeleninou a zarolujeme. Závitek omotáme plátkem slaniny a upevníme párátkem..... Roládky opečeme po všech stranách na oleji, podlijeme vývarem a dusíme do měkka, před koncem přidáme zbylou zeleninu a ještě 10 minut podusíme. Smetanu smícháme s moukou a vmícháme do omáčky, prohřejeme. Podáváme s těstovinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé