Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Kuře na bramborách v římském hrnci

0.0
Kuře na bramborách v římském hrnci

Potřebné ingredience

1 kuře ( nebo čtvrtky ), koření ( je to na fantazii ), sůl, brambory

Postup přípravy

Nové brambory ( lépe menší ) omyjeme a nakrájíme na čtrvrtky, dáme na dno římského hrnce ( předem máčíme ve studené vodě cca 20min. ) a posolíme. Na brambory položíme kuřecí čtvrtky a okořeníme je. Přiklopíme a pečeme cca 1 hod. při 200°C. Posledních 15min. odklopíme.
Můžeme použít y brambory staré, ale oloupané. Můžeme přidat houby.
Příloha: zelenina, zeleninový salátek apod.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kafra 18. 9. 2007, 10:55
ty jo Hani,vypadá to pěkně na tom talíři (PL) (PL) (PL)
Boban1 18. 9. 2007, 11:31
@kafra Renuš, to není talíř, ale právě spodek římského hrnce (L)
holčičky 22. 7. 2007, 8:41
(Z) (child1)
B.Tumka 20. 7. 2007, 9:06
Jak jinak to mohlo dopadnout než na jedničku (clamp) Včera jsme měli k obědu a bezvadné pošušňáníčko :-P Už se zase budu těšit na nějaký váš jednoduchý receptík (L) (L) (L) (L) (L)
Boban1 20. 7. 2007, 9:19
@B.Tumka Jéééé, to mám radost (F), jsem ráda, že chutnalo, zkusím zase něco vymyslet. Hezký den (F) (L)
B.Tumka 18. 7. 2007, 11:11
:-$Teda paní Haničko já vás musím pochválit (Y) protože tohle kuřátko vypadá velice lákavě. :-) Zítra ho hned zkusím (Y) Takovéhle recepty mám nejradši,když všechno dám do jednoho hrnce. (Y) bezvadný (L) (L) (L) (L)
Boban1 19. 7. 2007, 14:00
@B.Tumka Bohunko, zkuste a dejte vědět jak vám chutnalo. U nás to máme moc rádi, a je to skoro bezpracně uvařené jídlo. (Y)
upavla 8. 6. 2007, 10:22
Vypadá to krásně, jaké máte zkušenosti s římským hrncem? Taky bych si ho chtěla pořídit. jakdlouho v něm pečete to kuřátko? Pavla (clamp)
Boban1 8. 6. 2007, 10:40
@upavla Pavlo, vaření v římském hrnci mám moc ráda, jelikož se to potom v troubě dělá samo, bez mé asistence. A v římáku dělám co se dá. Kdo potřebuje držet dietu, nebo má " tukové " omezení, tak římák je na to ideální. Kuře ( celé )je z něj vynikající a peču ho cca 1,5 hod. Ale na čtvrtky stačí 1 hod., tak jak píšu v receptu. Hrnec se musí namáčet do studené vody a dávat do studené trouby. Pokud vás ještě něco zajímá, klidně se ptejte. Hezký, sluníčkový den ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie