(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Kuře na bramborách v římském hrnci
Potřebné ingredience
1 kuře ( nebo čtvrtky ), koření ( je to na fantazii ), sůl, brambory
Postup přípravy
Nové brambory ( lépe menší ) omyjeme a nakrájíme na čtrvrtky, dáme na dno římského hrnce ( předem máčíme ve studené vodě cca 20min. ) a posolíme. Na brambory položíme kuřecí čtvrtky a okořeníme je. Přiklopíme a pečeme cca 1 hod. při 200°C. Posledních 15min. odklopíme.
Můžeme použít y brambory staré, ale oloupané. Můžeme přidat houby.
Příloha: zelenina, zeleninový salátek apod.
Dobrou chuť.
Můžeme použít y brambory staré, ale oloupané. Můžeme přidat houby.
Příloha: zelenina, zeleninový salátek apod.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kafra
(upraveno)
18. 9. 2007, 10:55
ty jo Hani,vypadá to pěkně na tom talíři
Boban1
(upraveno)
18. 9. 2007, 11:31
@kafra
Renuš, to není talíř, ale právě spodek římského hrnce
holčičky
(upraveno)
22. 7. 2007, 8:41
B.Tumka
(upraveno)
20. 7. 2007, 9:06
Jak jinak to mohlo dopadnout než na jedničku Včera jsme měli k obědu a bezvadné pošušňáníčko Už se zase budu těšit na nějaký váš jednoduchý receptík
Boban1
(upraveno)
20. 7. 2007, 9:19
@B.Tumka
Jéééé, to mám radost , jsem ráda, že chutnalo, zkusím zase něco vymyslet. Hezký den
B.Tumka
(upraveno)
18. 7. 2007, 11:11
Teda paní Haničko já vás musím pochválit protože tohle kuřátko vypadá velice lákavě. Zítra ho hned zkusím Takovéhle recepty mám nejradši,když všechno dám do jednoho hrnce. bezvadný
Boban1
(upraveno)
19. 7. 2007, 14:00
@B.Tumka
Bohunko, zkuste a dejte vědět jak vám chutnalo. U nás to máme moc rádi, a je to skoro bezpracně uvařené jídlo.
upavla
(upraveno)
8. 6. 2007, 10:22
Vypadá to krásně, jaké máte zkušenosti s římským hrncem? Taky bych si ho chtěla pořídit. jakdlouho v něm pečete to kuřátko? Pavla
Boban1
(upraveno)
8. 6. 2007, 10:40
@upavla
Pavlo, vaření v římském hrnci mám moc ráda, jelikož se to potom v troubě dělá samo, bez mé asistence. A v římáku dělám co se dá. Kdo potřebuje držet dietu, nebo má " tukové " omezení, tak římák je na to ideální. Kuře ( celé )je z něj vynikající a peču ho cca 1,5 hod. Ale na čtvrtky stačí 1 hod., tak jak píšu v receptu. Hrnec se musí namáčet do studené vody a dávat do studené trouby. Pokud vás ještě něco zajímá, klidně se ptejte. Hezký, sluníčkový den