Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

VÝBORNÉ ŠKVARKOVÉ LOUPÁČKY

0.0
VÝBORNÉ ŠKVARKOVÉ LOUPÁČKY

Potřebné ingredience

1 kg polohr. mouky
25 dkg nelisovaných škvarků
2,5 dkg soli (2 vrchovaté lžičky)
1/8 l tekutého sádla (14 lžic)
2 žloutky
1/4 l mléka
1/2 dcl sádla + 1 vejce + hrubá sůl + popř. kmín na posyp

Postup přípravy

V míse rozetřeme droždí, 3 lžíce mléka, trochu cukru a 1 lžíci mouky na řídké těsto a necháme vykynout ve kvásek. Když vykyne, přidáme mouku, sůl, mléko se žloutky, vlažné sádlo a promísíme tak, až vznikne hladké těsto, které se nelepí. Přidáme škvarky a promíchané necháme kynout. Z těsta připravíme 6 bochánků, rozválíme na kulatou placku a tu rozdělíme na trojúhelníky. Potřeme sádlem, od širšího okraje zabalíme a upravíme na rohlíček. Připravené rohlíčky dáme na plech a necháme dokynout. Potřeme vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí. Pečeme do zlatova. Můžeme i vykrájet placky.

suroviny

připravený kvásek

vykynutý kvásek

upečeno

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 4. 11. 2014, 11:53
:-)vypadají lákavě (clamp)
Ilonáček 25. 9. 2009, 12:43
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie