(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
TIRAMISU z Lučiny

Potřebné ingredience
200 g Lučiny
250 g měkkého tvarohu
3 žloutky
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce rumu nebo koňaku
1 ušlehaná šlehačka (250 ml)
Ztužovač šlehačky
1 a 1/2 sáčku piškotů
Miska uvařené kávy (pražené nebo rozpustné)
Hořké kakao nebo nastrouhaná hořká čokoláda
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme Lučinu, tvaroh, rum. Promícháme. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Pokud budete chtít tužší těsto vmíchejte do šlehačky těsně před dokončením ztužovač (nemusí být).
Formu vyložíme potravinovou folií a vyskládáme piškoty namočenými v kávě. Na vrstvu piškotů dáme umíchaný krém. Střídáme vrstvy tak, aby vrchní vrstvu tvořil krém.
Povrch posypeme kakaem či hořkou čokoládou. Necháme do druhého dne vychladnout v chladničce
Formu vyložíme potravinovou folií a vyskládáme piškoty namočenými v kávě. Na vrstvu piškotů dáme umíchaný krém. Střídáme vrstvy tak, aby vrchní vrstvu tvořil krém.
Povrch posypeme kakaem či hořkou čokoládou. Necháme do druhého dne vychladnout v chladničce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Erulka
(upraveno)
1. 10. 2009, 14:09
nádhera
určite je to vyborne
,len sa este odhodlat a konečne tiez vyskusat.





nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
1. 10. 2009, 13:38








nahlásit