Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Vtloukané řízečky

0.0
Vtloukané řízečky

Potřebné ingredience

plátky masa(je jedno jaké )
sůl
strouhanka
vejce
olej
cibule
plátky anglické slaniny
může být i smetana
asi půl litru vody

Postup přípravy

Na větší dřevěnou desku dáme vrstvu strouhanky a na to dáme z obou stran nasolený plátek masa a naklepáváme pak otočíme a naklepáváme z druhé strany zase na vrstvě strouhanky - prostě tu strouhanku tam vtlučeme. Pak namočíme rychle do rozšlehaného vejce a ihned daváme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stan. Takto usmažené řízky dáváme do řady za sebe do mísy z varného skla, ale mezi každý plátek vložíme na kolečka pokrájenou cibuli a plátky anglické slaniny, takže v míse máme řízek, cibuli, anglickou slaninu, cibuli a zase řízek. Pak mírně podlejeme vodou a dáme do trouby - kdo má mlsnější jazýček, zaleje to smetanou.
Zakryjeme víkem a dáme do truby asi na 30 °C na 45-60 min

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MB1710 2. 10. 2009, 19:59
Milá Hanko ,každý máme asi jinou troubu .Snad nemám jinak žádné chyby v pravopisu . (hello)
Boban1 2. 10. 2009, 7:13
:-o :-o :-o Vy máte troubu na 300°C :-o :-o :-o a nedovedu si představit, jak při takové teplotě, mírně podlité *-), ty řízky vypadají *-) *-) není ten čas móc :-o
MB1710 2. 10. 2009, 9:22
@Boban1 děkuji za upozornění ,
Boban1 2. 10. 2009, 17:35
@MB1710 *-) nechci být rejpavá, ale mně trouba začíná na 50°C *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie