(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vtloukané řízečky
Potřebné ingredience
plátky masa(je jedno jaké )
sůl
strouhanka
vejce
olej
cibule
plátky anglické slaniny
může být i smetana
asi půl litru vody
Postup přípravy
Na větší dřevěnou desku dáme vrstvu strouhanky a na to dáme z obou stran nasolený plátek masa a naklepáváme pak otočíme a naklepáváme z druhé strany zase na vrstvě strouhanky - prostě tu strouhanku tam vtlučeme. Pak namočíme rychle do rozšlehaného vejce a ihned daváme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stan. Takto usmažené řízky dáváme do řady za sebe do mísy z varného skla, ale mezi každý plátek vložíme na kolečka pokrájenou cibuli a plátky anglické slaniny, takže v míse máme řízek, cibuli, anglickou slaninu, cibuli a zase řízek. Pak mírně podlejeme vodou a dáme do trouby - kdo má mlsnější jazýček, zaleje to smetanou.
Zakryjeme víkem a dáme do truby asi na 30 °C na 45-60 min
Zakryjeme víkem a dáme do truby asi na 30 °C na 45-60 min
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

MB1710
(upraveno)
2. 10. 2009, 19:59
Milá Hanko ,každý máme asi jinou troubu .Snad nemám jinak žádné chyby v pravopisu .

nahlásit

Boban1
(upraveno)
2. 10. 2009, 7:13










nahlásit

MB1710
(upraveno)
2. 10. 2009, 9:22
@Boban1
děkuji za upozornění ,
nahlásit

Boban1
(upraveno)
2. 10. 2009, 17:35
@MB1710
nechci být rejpavá, ale mně trouba začíná na 50°C


nahlásit