(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Vanilkové rohlíčky + bezlepkový recept
Potřebné ingredience
140 g hladké mouky (bezlepkové 70 g směsi na bezl.pečivo+50 g směsi na bezl.chléb+20 g rýžové mouky), 40g moučkového cukru, 110 g másla, 250g loupaných mletých mandlí
Postup přípravy
Mouku smícháme s cukrem, změklým tukem a mletými mandlemi. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého uděláme jakýsi váleček o průměru 4 - 5 cm. Krájíme na plátky a z každého plátku utvoříme dva rohlíčky. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při cca 130°C do světle růžova. Horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Trochu nabudou, nedávejte je příliš blízko sebe. Do vanilkových rohlíčků dávám osobně pouze mandle - mají výbornou jemnou chuť a jsou čistě bílé. Mleté oříšky dělají rohlíčky "tečkaté". Bezlepkové sundavejte opatrně, rády praskají, pokud nespěcháte, je dobré nechat rohlíčky na pelchu mírně vychladnout.
Doba k rozležení 3 - 5 dní v chladnu.
Trochu nabudou, nedávejte je příliš blízko sebe. Do vanilkových rohlíčků dávám osobně pouze mandle - mají výbornou jemnou chuť a jsou čistě bílé. Mleté oříšky dělají rohlíčky "tečkaté". Bezlepkové sundavejte opatrně, rády praskají, pokud nespěcháte, je dobré nechat rohlíčky na pelchu mírně vychladnout.
Doba k rozležení 3 - 5 dní v chladnu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé