Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

ZAPEČENÉ TĚSTOVINY A KRABÍMI TYČINKAMI A OLIVAMI

0.0
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY A KRABÍMI TYČINKAMI A OLIVAMI

Potřebné ingredience

1 balík těstovin (cca 400 - 500g), 2 balíčky Surimi tyčinek, 1 balíček oliv, sůl, pepř, petrželka, smetana, cca 300g cihly na strouhání, cibule, česnes, 2 lžíce oleje, 2dc vína (jakékoliv bílé nebo červené)

Postup přípravy

Na oleji osmahnu cibulku do sklovata, přidám pokrájený česnek a polorozmrzlé tyčinky nakrájené na špalíčky cca 1cm dlouhé. Přiblížně 5 minut restuji, zaliji vínem a nechám vysmahnout.
Těstoviny si mezitím uvařím.
Pekáč vymaži (já mám zapákací formu, tu nevymazávám - je to keramika), nasypu vrstvu těstovin, do toho pokrájím olivy a nasypu směs z pánvičky, překryji další prstvou těstovin. Posypu nahrubo strouhaným sýrem a nakonec přeliji smetanou (nebo šlehačkou), aby těstoviny nebyly vyschlé. Zapékám cca 45 minut - dokud sýr nezhnědne.
Dítku dávám bez oliv.

Recept jsem smíchala ze dvou různých, co jsem našla v kuchařce a jednl to iu manžel, co je na tradiční česká jídla a chutnalo a přidal si.
Je to oběd cca za 60 - 80,-,- (plus minus, podle toho, jak kdo kupuje drahé těstoviny) My se z něj najedli dva dny

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ibara 4. 8. 2014, 12:49
Bohužel u nás se to s ohlasem nesetkalo (N) Těšila jsem se, jak si šplhnu (dcera miluje těstoviny (pl) a krabí tyčinky zapečené v listovém těstě - klasiku - jí celá rodina) a pošmáknu, ale naopak +o(. Dcera to skoro nejedla, manžel porci přetrpěl, ale prohlásil, že nic horšího v životě nejedl a že už nikdy víc a já mu dávám za pravdu :^) (N) Příště už zásadně jen bez krabích tyčinek, s jakoukoli jinou náplní :-)
Diviana 29. 10. 2009, 22:36
Blani,parádní receptík (Y) (Y) (Y) Můj manžel Vám to nazval- "Tuzemské krabofleky" ;-) ;-) ;-) a šel si dvakrát přidat,i když už měl dost... :-) Opravdu moc dobré... (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie