Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Kedlubínková polívčička

0.0
Kedlubínková polívčička

Potřebné ingredience

1 velká kedlubnička, 1 bramborka, vegi vegi či solčanka /=podravka bez glutamátu vhodná pro dětičky/, muškátový oříšek, voda :o))), hladká mouka, máslo, smetana či mléčko, 2 vajíčka, čerstvá petrželka nebo šnitlíček :o)

Postup přípravy

Opět polévka co dům dal... :o)))
Z mouky a másla usmažíme světlounkou jíšku. Zalijeme vodou. Na hranolky či na hrubo nastrouhanou kedlubnu a nakrájenou bramboru dáme do vody s jíškou vařit. Ochutíme solčankou a vaříme do měkka. Když je obé měkké, trošku polechtáme ponorným mixérem :o))) /aby nám tam trošku kedlubny a brambůrek zbylo ;o)/, přidáme pro zjemnění smetánku či mléčko :o), 2 čerstvá domácí vajíčka, promícháme a povaříme. Nakonec strouhneme trošku muškátového oříšku pro vůničku :o))), přidáme nakrájenou petrželku či šnitloš a papáme. Brou chuťku !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luky. 3. 3. 2011, 12:44
Hani (hello) děkuji Vám za recept (F)Dnes jsem ji zkusila uvařit nejmladší (child9) a snědla půl mističky.U ní je to velký úspěch,vše,co se týká zeleniny bojkotuje....Určitě vyzkouším další Vaše recepty.Tento si dávám mezi oblíbené (F)Díky (F) (F)
Kristýna234 14. 11. 2008, 16:01
Výborná, neměla jsem brambory, tak jsem místo nich dala mrkev a udělala přesně podle vašeho návodu a výborné. Všichni si chválili. (jidlo)
MartinaH 14. 7. 2007, 20:51
Ještě jsem chtěla napsat, že vyzkouším i Vaše další dětské receptíky :-) Díky za inspiraci (Y)
MartinaH 14. 7. 2007, 20:48
Ahojky Hani, taky se přidávám k těm, kdo zkusili uvařit Vaši suuuupeeeer polívčičku (Y) (Y) (Y) Fakt je moooc dobrá, baštil ji jak můj 13.měsíční syn, tak i já :-) Díky za receptík (clamp)
Monadelka 22. 6. 2007, 11:06
Tak jsem dnes uvařila,je to opravdu dobrota (clamp)malá snědla celý talířek (PL)určitě ji budeme vařit častěji. (clamp) (clamp) (clamp)
hanyhany 23. 6. 2007, 12:51
@Monadelka Tak to jsem moc ráda - je opravdu netradiční tou kedlubnou a zasytí :-) Díky (L)
buffina 21. 6. 2007, 22:10
Ja ji dnes delala Kaculce a snedla tri naberacky.Me chutnala i bez soli mnam--vynikajici dekuji (clamp) (clamp) (clamp)
hanyhany 21. 6. 2007, 23:30
@buffina Věruško, tedy Vy jste mne potěšila!!! Netušila jsem, že někdo ty mé "recepty" vůbec vyzkouší.... (C) :-) Ale po téhle polívčičce se můžu /s prominutím/ užrat i já osobně, takže chápu, pokud chutnala. Vanýsek je závislačka pouze na polívkách, takže mi nezbývá nic jiného, než vymýšlet nové a nové! Tak doufám, že vyzkušíte i další a Vaší holčičce budou chutnat. Mějte se krásně!!! Hanka a Vandička
Lukrato 19. 6. 2007, 8:18
Tak takhle nááádherný receptík jsem už dlouho nečetla !!!! (F) (F) (L) A navíc !!! Musí to být dobrotka, pro ta naše prťátka !!!! Dnes polívečku vyzkouším. (Y)
hanyhany 19. 6. 2007, 23:20
@Lukrato Jééé, opravdu??? *-) Co na něm je? :-$ Ale budu moc ráda, když ho zkusíte a napíšete, jaké to bylo. Nám to teda mooooooc chutnalo [A] Mějte se krásně!!!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie