(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kapustové lekníny
Potřebné ingredience
500 g mletého masa (nejlepší je krůtí)
malá hlávka kapusty
anglická slanina nakrájená na plátky
česnek
3 vejce
3 lžíce hladké mouky
hořčice
majoránka
lžička sojové omáčky
velká cibule nebo 2 malé
3 lžíce oleje
sůl, pepř, kmín
Postup přípravy
Z mletého masa, vajec, mouky, majoránky, hořčice, prolisovaného česneku, sojové omáčky a koření vypracujeme hmotu jako na sekanou. Kapustu rozdělíme na jednotlivé listy a ty spaříme asi půl minuty ve vroucí osolené vodě. Zapékací mísu pokapeme olejem a vložíme na kolečka nakrájenou cibuli. Na cibuli klademe listy kapusty a doprostřed listu vždy kuličku sekané. Kuličku omotáme plátkem slaniny. Vzniknou úhledné lekníny.
Dáme péci na 200 stupňů asi na 20-40 minut dle typu mletého masa. Dle potřeby podléváme vodou, v jiné variantě případně bílým vínem.
Podáváme dle chuti s čímkoli od rýže přes vařené brambory po krokety.
Dáme péci na 200 stupňů asi na 20-40 minut dle typu mletého masa. Dle potřeby podléváme vodou, v jiné variantě případně bílým vínem.
Podáváme dle chuti s čímkoli od rýže přes vařené brambory po krokety.
a je upečeno :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé