Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kapustové lekníny

0.0
Kapustové lekníny

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (nejlepší je krůtí)

malá hlávka kapusty

anglická slanina nakrájená na plátky

česnek

3 vejce

3 lžíce hladké mouky

hořčice

majoránka

lžička sojové omáčky

velká cibule nebo 2 malé

3 lžíce oleje

sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

Z mletého masa, vajec, mouky, majoránky, hořčice, prolisovaného česneku, sojové omáčky a koření vypracujeme hmotu jako na sekanou. Kapustu rozdělíme na jednotlivé listy a ty spaříme asi půl minuty ve vroucí osolené vodě. Zapékací mísu pokapeme olejem a vložíme na kolečka nakrájenou cibuli. Na cibuli klademe listy kapusty a doprostřed listu vždy kuličku sekané. Kuličku omotáme plátkem slaniny. Vzniknou úhledné lekníny.

Dáme péci na 200 stupňů asi na 20-40 minut dle typu mletého masa. Dle potřeby podléváme vodou, v jiné variantě případně bílým vínem.


Podáváme dle chuti s čímkoli od rýže přes vařené brambory po krokety.

a je upečeno :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie