Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Lilek s nivou a šunkou

0.0
Lilek s nivou a šunkou

Potřebné ingredience

2 lilky, 10 dkg sýr niva 10 dkg hovězí šunky, 3 lžíce jogurtu, sůl

Postup přípravy

Lilek podélně překrojíme. Každou půlku nakrojíme asi 4 x , ale nedokrojíme u stopky, řez i nákroje posolíme necháme vypotit cca 25-30 min. Otřeme papírovou utěrkou a každý zářez potřeme nivou, kterou jsme si vidličkou rozetřeli s jogurtem. Do každého zářezu vsuneme plátek šunky. Lilek spíchneme párátky a vložíme do zapékací misky se 1-2 lžícemi oleje (nemusí být).Troubu zahřejeme na 200 st. Pečeme cca 4O - 50 min.
Poznámka:
Hovězí šunka - mají v Bille - je velice pikantní, tak jsem nepřidávala žádné jiné koření. Já jsem jí nahradila Pršutem.Zbytek rozetřené nivy jsem pomázla na vrch lilku.Jako přílohu jsem udělala brambory a zeleninový salát.Moc nám to chutnalo a to jsem lilek dělala poprvé.

Lilek připravený k pečení...

Ještě jedno foto z dálky...

A finální podoba...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivahouba 6. 4. 2012, 14:02
(Y) (Y) (Y) Vynikajici, vyborne i s normalni vepro sunkou. Udelala jsem s kuskusem a tzatziky a byli jsme moooc spokojeni. Jsme 2 - stacilo nam na 2x (clamp) (clamp) (L) Nevahejte vyzkouset jednoduchy, skvely recept (F) (F)
ivahouba 27. 4. 2012, 14:19
@ivahouba |:o) (Y) (clamp) To je TAK VYBORNY a jednoduchy recept, ze jsem ho od zacatku mesice uz delala nekolikrat. ,-) Vylepsila jsem jogurt s nivou jeste nekolika strouzky cesneku, s kuskusem a jakymkoliv salatem to je skvele jidlo, kterym jsem dnes potesila i necekanou navstevu :-D Jeste znovu: Dik za recept (L)
Bzukova 19. 1. 2010, 17:29
Vyzkoušela jsem s klasickou vepř šunkou a i tak to mělo obrovský úspěch (Y) Určitě to zopakuju

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie