(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
DOMÁCÍ PŘÍTEL +++
Potřebné ingredience
2 vejce,14 dkg cukru moučka a tře se,25 dkg hladké mouky,1 vanilkový cukr,1/2 sáč.hrozinky,1/2 sáč.oříšky,kandované ovoce vše pokrájet na malé kousky. Uděláme dvě stejné šišky potřem mlékem a posypem anýzem a pečem.Nenechávat v troubě moc dlouho. Až je vychladlý zabalíme do alobalu.Předtím než ho zabalíte můžete pokrájet .Je to tvrdší cukroví . Pečeme dopředu tři týdny aby změknul.VYNIKAJICÍÍÍÍÍ.
Postup přípravy
Určitě vyskoušejte.Měl by bít o trošku světlejší než je na obrázku.
SUROVINY
Pokrájené oříšky,kandované ovoce,hrozinky.
Umíchaný cukr s vejci do toho přidáváme ostatní suroviny.
Hotové těsto
Před pečením potřít mlékem a posypat anýzem.
Na řez.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jaňulka365
(upraveno)
12. 12. 2016, 16:59
Výborné nejen vánoční mlsání .
Anturka
(upraveno)
14. 12. 2016, 13:19
@Jaňulka365
jj,mám ho upečenej
luxusnibutik
(upraveno)
9. 12. 2011, 13:36
Zdeni,tak už mám upečeno, podle Tvého receptu Chutná výborně...doba pečení odhadem 20minut..krájela jsem raději ještě horký.. a musím říct, i když jsem si málem jazyk spálila, že je výborný, hlavně to kandované ovoce v něm a přidala jsem mandle...syn nemusí hrozinky, tak ty jsem vynechala...Nějak jsem se rozjela..dnes 4 druhy..ale už končím...alespoň pro dnešek určitě...
Anturka
(upraveno)
9. 12. 2011, 13:56
@luxusnibutik
Ahoj Marti , už jsem doma taky jsem ho po vychladnutí pokrájela a dala do alobalu,taky ho mám moc ráda to je jediné cukroví co u nás nikdo doma nejí takže je mám pro jen sebe. taky ho mám letos potřenej jen mlékem .jaké druhy si dělala.
luxusnibutik
(upraveno)
12. 12. 2011, 18:22
@Anturka
Zdeni, nakoukni k nám do rodinných, vložila jsem z pečení..ale ještě pokračuju...
Anturka
(upraveno)
12. 12. 2011, 19:34
@luxusnibutik
koukla jsem ty toho máš já co se peklo jsem skončila a už jen nepečené a naplnit a ozdobit.
Anturka
(upraveno)
12. 12. 2011, 19:25
@luxusnibutik
kouknu ,jdu na to
hrusticka84
(upraveno)
28. 11. 2011, 13:27
moje babička něco obdobného dělávala...a říkala tomu biskupský chlebíček mohla bych to letos zas jednou upéct
Anturka
(upraveno)
28. 11. 2011, 14:36
@hrusticka84
taky ho do konce týdne chci udělat jim ho jen já
PRATELKA
(upraveno)
2. 12. 2011, 11:46
@Anturka
umíchaný....
žingi
(upraveno)
17. 12. 2010, 22:13
jé tys to už ukazovala a já si myslela,že je to slané ale není a to máš jako vánoční,to vydrží,neosýchá to potom
Anturka
(upraveno)
17. 12. 2010, 22:16
@žingi
ještě jsem to tu letos myslím neukazovala,není to slané je to tvrdší cukrovíčko ale já to miluji musíš to mít zabalené v tom alobalu
žingi
(upraveno)
17. 12. 2010, 22:20
@Anturka
ten bych měla a vše ostatní taky,jen anýz nemám
Anturka
(upraveno)
17. 12. 2010, 22:23
@žingi
můžu ti říct já měla letos problém sehnat anýz nikde ho neměli tak si ho zítra kup
luxusnibutik
(upraveno)
9. 12. 2011, 13:38
@Anturka
Anýz jsem neměla při ruce a tak je to bez anýzu a jen potřeno mlékem..Zdeni, myslíš že bych to měla také dát raději do alobalu?nakrájeno mám na kolečka a dané na talíři na vychlazení..tak asi seskládám a dám do alobalu
Anturka
(upraveno)
9. 12. 2011, 14:19
@luxusnibutik
určite ho po vychladnutí dej do alobalu
Ilonáček
(upraveno)
15. 11. 2009, 20:56
moc dobré
Anturka
(upraveno)
21. 11. 2009, 18:38
@Ilonáček
Děkuji Ilonko.
mmatuli
(upraveno)
15. 11. 2009, 11:38
Taky děláme, výborné na cesty
Anturka
(upraveno)
21. 11. 2009, 19:13
@mmatuli
Mě taky moc chutná.