Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Špekáčky na pivě

0.0
Špekáčky na pivě

Potřebné ingredience

3 cibule
150 g anglické slaniny
5 sladkokyselých okurek
2 lžíce oleje
1 špetka mleté pálivé papriky
2 dl kečupu
1/2 l tmavého piva
500 g špekáčků nebo jemných vuřtíků

Postup přípravy

1. Špekáčky nebo vuřtíky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dílkem cibule.
2. Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme olejem, přidáme velmi jemně nakrájenou zbylou cibuli, na ni rozložíme naplněné špekáčky, posypeme je trochou ostré papriky, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme, aby se cibule nepálila.
3. Pak špekáčky podlijeme kečupem a pivem, vložíme zpět do trouby a dusíme při střední teplotě ještě asi půl hodiny, až se z výpeku, kečupu a piva utvoří hustá, pikantní omáčka.
4. Podáváme s černým chlebem nebo pečivem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

račík 16. 4. 2006, 10:11
Tento recept znám ve variantě s bramborama - tedy nejen znám, ale dělám ho a musím říct, že je to moc doberé. Já to znám tak, že se nakrájí špekáčky + brambory na kostičky a jinak je postup stejný. Tohle je možná ještě lepší nabo jednou tak a jednou tak :-) Je to fakt moc dobrý recept - mě tahle varianta nenapadla. Mohu jen doporučit :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie