Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Zelňáky u nás

0.0
Zelňáky u nás

Potřebné ingredience

0,5kg zelí
250g pol. mouky
250g hl. mouky
300g sádla
sůl, pepř, mletý kmín

Postup přípravy

Vše smíchat na vláčné , nelepivé těsto.Pak rozválet na placku tenkou asi 1-2 mm.Vykrojit tvary. Péct na suchém plechu na 165°C asi 2x10-15 min./ V polovině otočit. / po vychladnutí musí křupat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bakyka 27. 12. 2016, 21:51
znám, jsou moc dobré , ale zkuste přidat ještě hrst drobně krájených škvarků, pak jsou ty zelňáky ještě chutnější (Y)
nekup to 27. 12. 2016, 16:25
(Y)
Mášenka 4. 3. 2015, 18:13
právě tvořím a první dávka hotová a superrr! (clamp) (Y) (clamp)
hantonie 12. 1. 2014, 23:12
Asi hloupý dotaz..... proč otáčet, když trouba peče ze zhora i ze spodu? *-) *-) Mám horkovzdušnou , tak musím taky otáčet?? *-) *-)
sympatie 27. 12. 2016, 16:53
@hantonie No když peču brambory, taky otáčím.
laskonka333 10. 1. 2014, 12:10
(zajic) (zajic)
novackova 10. 1. 2014, 8:26
prubnu (F) (F) (F)
Zrušený účet 10. 1. 2014, 7:59
Pavlo, tohle je přesně ten recept, který jsem hledala - jsou výborné. Díky (F)
pavka5555 4. 4. 2013, 12:25
Dělala jsem zelnáky prvně a jsou vynikající (Y) (Y) (F) (F)
eldik 25. 8. 2008, 13:08
Děkuji za super receptík. Mamka je taky dělá ale receptík mě nechtěla dát takže jsem je dělala dle Vás a jsou vynikající děkuji moc (Y) (Y) (Y)
Annita 27. 3. 2010, 14:24
@eldik Děkuji (L)
xara 27. 2. 2007, 13:39
Dnes jsem vyzkoušela a vcelku mě výsledek překvapil - jsou to takové placičky jak dělala naše babička -pagáčky, akorát že mají příchuť zelí! Dobrý, mňam! Díky za recept! (Y)
Annita 27. 2. 2007, 19:01
@xara Děkuji a jsem ráda,že chutná. Já se je naučila také až od babičky svého manžela. (wash).Pavla
Krťanda 31. 1. 2007, 15:35
Pavli, zrovínka se mi peče druhý plech a mňam mňam (clamp) Opravdu doporučuji vyzkoušet (Y) (PL) Díky za tip :-D
Annita 14. 2. 2007, 14:32
@Krťanda Jsem ráda,že mají zelňáčky úspěch a ,že Vám všem chutná :-$. (wash)
gabulle 8. 1. 2007, 0:33
Můžu se zeptat jaký zelí?Normální hlavičku nebo kysané ze sáčku :-$ *-) *-)
Annita 15. 1. 2007, 10:58
@gabulle Ano kyselé, přesně jak psala Monča. Já ho ještě rozkrájím. Dobrou chuť.Pavla (PL) :-D
lase 8. 1. 2007, 8:50
@gabulle Taky dáváme kyselé zelí, ale navíc i vajíčko...
mohos 8. 1. 2007, 8:24
@gabulle Gabi, pokud můžu odpovědět já, tak jsem dala sáček z obchodu - jen z něj vymačkala tu vodu. Bylo to 400g, ostatní poměry jsem přizpůsobila.
gabulle 8. 1. 2007, 18:06
@mohos Díky,díky já si to myslela ale jen pro jistotu ;-) (F)
mohos 7. 1. 2007, 16:55
Pavli, včera jsem je upekla... mňam... baští je celá rodina, šlo to snadno, rychle. Díky, (Y), Monika.
Annita 15. 1. 2007, 10:57
@mohos Děkuji (F), u nás jdou také na odbyt. :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie