(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
ne jenom svatební koláčky

Potřebné ingredience
200g hladké mouky,200g polohrubé mouky,50g cukru krupice,250g másla(já dávám půlku Hery a půlku másla),špetku soli,30g kvasnic(dávám téměř celou kostičku),citronovou kůru,3 žloutky(dávám 1až 2), 2 lžíce vlažné šlehačky(dávám 3 lžíce).
Postup přípravy
Ze všech surovin udělám těsto,přidám předem vykynutý kvásek (připravený s trochou vlažného mléka,špetku cukru a kostičku droždí) rozválím placku a rozdělím kulatým tvořítkem (rádýlkem) na menší čtverečky(jako se dělají normální koláče,ale daleko menší čtverečky :-) ).Potom plním tvarohovou nádivkou a povidlovou(chutná nám lépe než maková tak používám jenom tyto dvě).Na plechu po naplnění nechám ještě 10 minut stát a potom dávám do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.Upečené namáčím v rozpuštěném másle s trochou rumu a hned obaluji v moučkovém cukru,smíchaném s vanilkovým cukrem.Nejlepší jsou za 3 dny-u nás ale nevydrží!!!!!! Náplň tvarohová-tučný červený tvaroh,1žloutek,1-2 lžíce cukru,vanilkový cukr,rozinky překrojené na menší a namočené v trošce rumu)-zamíchat. Náplň povidlová-kupované povidla(jenom co spotřebujete) a trochu rumu. Je to velikánská mňamka,měla jsem s ní ohromný úspěch.Proto posílám vám.Není to složité a lze samozřejmě péci i ve všední den o víkendu,pro slavnostní chvilku.Dobrou chuť!!!!!!!

Na vymaštěný plech kladu jeden koláček po druhém.Ničím nepotírám-nechám 10 minut odstát a šup do trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hollywoodka
(upraveno)
30. 7. 2015, 19:12
Dobrý den, mohla bych se zeptat kolik koláčků máte z uvedeného množství surovin? Děkuji
nahlásit
peetty
(upraveno)
19. 4. 2010, 14:56
Dobrý den, Vaše koláčky vypadají úžasně, také je chci vyzkoušet. Jen se chci přeptat - do těsta dám vykynutý kvásek, zpracuji a hned vyválím nebo ještě nechám kynout a pak s ním pracuji??? Moc děkuji za odpověď Petra
nahlásit

mrazuk
(upraveno)
3. 10. 2009, 15:52
Dobrý den, dnes jsme Vaše koláčky vyzkoušely a je to super mňamka
, doporučuji
...Mějte se hezky
Alena s rodinkou









nahlásit

prdecek
(upraveno)
29. 8. 2009, 10:03
Nevíte,co upéci ke kávě?
.Tak tyto vynikající koláčky
.Doporučuji.






nahlásit

prdecek
(upraveno)
21. 7. 2009, 0:32




nahlásit

Barbuša
(upraveno)
26. 4. 2009, 15:01






nahlásit

prdecek
(upraveno)
13. 6. 2009, 21:57
@Barbuša
Ano.Zavázat,nechat ještě 10 minut v teple a potom teprve dát do trouby.Uvidíte,jestli se při dodatečném kynutí budou rozevírat.Jestliže ano,smačkněte je ještě jednou v prostřed- pořádně přitlačit konce k sobě-a strčte pak do trouby.A už to určitě bude ono.Dobrou chuť!
.Táňa.



nahlásit

Pajcinka
(upraveno)
1. 3. 2008, 19:14










nahlásit
monicka
(upraveno)
29. 2. 2008, 20:25
Zdravím
dnes jsme pekli koláčky a jsou naprosto úúúúžasný (
receptík je velice jednoduchý a i začínající kuchařky nemusí mít strach
fakt jednoduchý
a opravdu chutný









nahlásit

vandr
(upraveno)
22. 2. 2008, 21:02
Dobrý den,
dneska jsem pekla koláčky a nemám co dodat, ještě teď se všichni olizujem
. Musela jsem je schovat aby vydržely alespoň do zítra
Fotečky mám u sebe v albu jak se zadařilo
Jsou DOKONALÉÉÉÉÉÉÉ
PETRA










nahlásit

petra95
(upraveno)
9. 11. 2007, 19:59













nahlásit

prdecek
(upraveno)
13. 11. 2007, 11:31
@petra95
Petro-a nemusí být jenom malé,koláčky-já dělám skoro každý víkend
a pěkně veliké
,aby bylo do čeho kousnout!
.Ze stejného těsta.
je to prostě pochoutka.








nahlásit

prdecek
(upraveno)
25. 7. 2007, 19:32
tyto koláčky jsou vynikající.
.Neváhejte a upečte si je!!!!!!



nahlásit
nelinka1
(upraveno)
18. 7. 2007, 13:06
Tak jsem dnes pekla,jsou výborný!!! Tím jak se namáčí do rumu s máslem a obaluje se to v cukru,tak mají výraznější chut. Jsou opravdu luxusní
určitě vyzkoušejte.


nahlásit

prdecek
(upraveno)
18. 7. 2007, 15:33
@nelinka1
Jé,já je dnes peču také-na svatbu.A rumem jsem nešetřila!Dala jsem také ochutnat ke kávě - a sklidila opět ohromný úspěch.Není to tak pracné,že?Ale schovejte si třeba 3 koláčky a ochutnejte za 2-3 dny,to bude teprv bašta!
S pozdravem-Táňa.
.







nahlásit

LenkaaWilliam
(upraveno)
17. 7. 2007, 18:37
Tedy ty koláčky vypadají luxusně.
Hned o víkendu se pustím do pečení. Děkuji za inspiraci.


nahlásit

prdecek
(upraveno)
17. 7. 2007, 18:40
@LenkaaWilliam
A ne jenom vypadají,ale jak chutnají!
.Napište,jak se Vám povedly a zda také tak chutnaly jako nám.
.





nahlásit
nelinka1
(upraveno)
17. 7. 2007, 14:56
Vypadají úžasně,určitě vyzkouším.V receptu jsem nikde nevyčetla,že musí těsto kynout,je to tak?Děkuji za odpověd

nahlásit

prdecek
(upraveno)
17. 7. 2007, 18:29
@nelinka1
Ano,já už to beru všechno tak samozřejmě,neboť peču stále
.Ale těsto kynout musí-děkuji za upozornění,připíši do receptu.Dávám asi 2 lžíce vlahého mléka a kostičku droždí se špetkou cukru a nechám asi půl hoďky vykynout.
.Jsou opravdu vynikající.
.Nejlepší jsou za 2-3 dny,to je tam ta šlehačka krásně cítit a jsou takové vláčné.Ale bohužel u nás tak dlouho nevydrží
,sníme je hned.
.Táňa.








nahlásit
Pavca1
(upraveno)
14. 7. 2007, 9:11
To bych si dala k snídani. Určitě vyzkouším.


nahlásit

prdecek
(upraveno)
14. 7. 2007, 12:03
@Pavca1
Tak to popřeji dobrou chuť.
.





nahlásit