Salát z červené řepy
Potřebné ingredience
Základ: červená řepa, sůl, cukr, citron, olej. A další přísady dle libosti.
Postup přípravy
Čevenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka. Studenou uvařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo hranolky, přidáme základní ingredience dle chuti. Do salátu můžeme přidat, cibuli, pórek, křen, nastrouhanou černou ředkev, balkánksý sýr, nastrouhané jablko, prostě všechno co nám diktují chuťové pohárky. Salát je daleko lepší než sterilovaná řepa ze sklenice a je v obchodech k dispozici celou zimu. Doporučuji jako antichřipkové opatření, zvláště podáváli se s křenem nebo černou ředkví.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé