(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Mandlový hřbet
Potřebné ingredience
15 dkg pískového cukru
10 dkg másla
3 vejce
12 dkg hrubé mouky
0,3 kypřícího prášku
75 ml mléka
6 dkg mandlí
Postup přípravy
Cukr, máslo a žloutky utřeme. Přimícháme měchačkou mléko, mouku, kypřící prášek, jemně nasekané mandle i se slupkou a sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a dáme upéct.
Po upečení se může posypat moučkovým cukrem nebo promazat krémem.
Hřbet nakrájíme na plátky, které sobě slepujeme krémem dle vlastního výběru, střídavě světlým a tmavým.
Navrch můžeme potřít také krémem.
Po upečení se může posypat moučkovým cukrem nebo promazat krémem.
Hřbet nakrájíme na plátky, které sobě slepujeme krémem dle vlastního výběru, střídavě světlým a tmavým.
Navrch můžeme potřít také krémem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
1. 12. 2009, 21:44