Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 162 návštěvníků)

Dort s ledními medvídky

0.0
Dort s ledními medvídky

Potřebné ingredience

Těsto: na 1 korpus - 4 vajíčka, 120 g cukru moučky, 140 g pol. mouky, 25 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy a ty pak překrojíme na půl. Vzniknou nám 4 pláty. Krém: 1,5 litru mléka, 4 vanil. pudinky, 2 lžíce hl. mouky, 200g ml. cukru, 2 másla. Marcipán: 200 g suš. mléka, 200 g cukru moučky, 2 lžíce vody, pár kapek mandl. aroma. Další suroviny: kokos, dort želé a modré potrav. barvivo.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto nalít do vymazané a vysypané formy. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru.
Krém: V mléce uvaříme pudinky s cukrem a moukou na velmi hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme změklé máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý pudink.
Marcipán: Z mléka, cukru, aroma a vody vyválíme těsto. Vytvarujeme si medvídky a kry. Necháme do druhého dne trochu zaschnout a pak medvídky dozdobíme čokoládovou polevou - domalujeme očka, drápky...
Postup přípravy na medvídky najdete u mě v receptech.

Upečené a rozkrojené korpusy. Z jednoho se později vyřízne otvor, který bude sloužit jako prohlubeň pro vodu.

Krém. Já používám obyčejný vanilkový puding, vařený v mléce s cukrem a moukou. Aby byl hodně hustý. Po zchladnutí vmíchám do másla. Ale určitě se dá použít i jiný...

Tady už jsou všechny 4 korpusy slepené k sobě. Ten vrchní už je vyříznutý do požadovaného tvaru. Celý dortík je obmazaný krémem dokola, stejně tak i prohlubeň.

A obsypaný kokosem. Kromě prohlubně.

Dort želé si připravíme dle návodu s trošičkou modré potravinářské barvy, aby voda víc vynikla. Než začne tuhnout, nalejeme jí opatrně do prohlubně.

Zde jsou marcipánoví medvídci a kry, kterými dort dozdobíme. Obrázkový postup na ně, je u mě v receptech.

A je hotovo. :-)

Stejným způsobem je udělám i tento dortík... babička s děděčkem na rybách :-)

Jen místo ledních medvídků jsou vytvořené barevné marcipánové postavičky a vhodně dotvořené prostředí kolem... tráva, stromy, hříbečky,..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 8. 5. 2013, 8:50
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
Mája V. 18. 1. 2012, 9:20
Tak jsem poprvé v životě dělala dort a to váš medvídkový. Díky úžasnému fotopostupu a Vašemu skvělému nápadu, jsem měla velký úspěch, dokonce už na něho mám objednávku od kamarádky :-). Moc díky za super inspiraci, Majka. P.S. Těšín zdraví Třinec :-)
IrisekI 28. 2. 2009, 10:56
(clamp)
jajulik 21. 1. 2009, 12:15
Tak ten nemá chybu (L) |:o)
Aderiarleen 20. 12. 2008, 22:37
Martinka krásna tortička (Y)
Ditlán 20. 12. 2008, 22:23
JSTE KOUZELNICE!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
mišelína39 9. 6. 2008, 21:59
Dobrý večer, moc se mě líbí Váš dortík taky ho chci upéci tak snad se mě povede.Jinak jsem se chtěla zeptat jaké sušené mléko kupujete do marcipánu nikdy jsem marcipán nedělala nevím jestli to zvládnu.Děkuji Míša (Y) (Y) (Y)
M-kocurek 12. 6. 2008, 9:04
šerry 24. 5. 2008, 21:50
Koukala jsem na Váš dort tak dlouho, až jsem ho upekla podle Vašeho postupu také. No musím se ještě hodně učit :'( http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19247
Bára D. 19. 5. 2008, 10:12
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) nádherné (F)
olča 19. 5. 2008, 9:51
Marti,to je paráááda,jsem nadšená.Rozhodla jsem se ho zkusit udělat naší malé v pátek ke 4.narozeninám.Medvídky udělám z vašeho postupu na marcipánové růžičky,jen se chci zeptat,jestli si je mohu udělat týden dopředu...nebudou pak moc tvrdí? *-) *-) *-)Díky Olča
M-kocurek 19. 5. 2008, 13:05
@olča Trochu ztvrdnou, ale jíst se dají. Zuby si na nich nevylámete. :-) Já si většinou všechny marcipánové ozdobičky připravuji předem. Tak směle do nich! Recept na marcipán a výrobu medvídků krok za krokem najdete u mě v receptech nebo také na mé webové stránce. |:o)
PATaPET 5. 5. 2008, 16:41
dobry den.muzu pouzit na marcipanovu hmotu sojove mleko??nikdy jsem marcipan nedelala.dekuji. petra ;-) *-) :^)
M-kocurek 7. 5. 2008, 22:40
@PATaPET Tak to nevím, ale myslím, že by to nešlo, pokud si vzpomínám, sojové mléko je spíš v konzistenci granulované, zatímco obyčejné sušené mléko je práškové.
vivina 19. 4. 2008, 12:37
Martinko, díky za skvělý receptík (L) (L) Včera jsem dortík podle vás spáchala, i když korpus jsem měla trochu jiný ;-), ale ostatní už bylo podle vaší režie |:o) |:o) a musím říct, skvělý nápad, skvělý recept (Y) (Y) Jen na marcipán jsem si zatím netroufla, ten jsem raději koupila, ale určo vyzkouším :-) Taky je ten náš výtvor http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=17342#diskuse
hackovaniapleteni 4. 4. 2008, 16:13
jaké použivate potr.barvivo,
M-kocurek 11. 4. 2008, 8:34
@hackovaniapleteni Zatím práškové, gelovou mám jen černou. Jsou drahé, ale pořád říkám, že asi do nich trochu zainvestuji. :-)
Meggany 15. 3. 2008, 12:01
Martino, dort máte překrásnej, natolik nás s mojí maminkou nadchl, že jsme se rozhodly jej stvořit naší Lindě k 1.narozeninám, jelikož nám ale z ledních medvídků vycházela spíš prasátka 8o|, uplácaly jsme nakonec raději sněhuláky ;-), koukněte http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15245 :-p Jste moc šikovná, váš dort fakt nemá chybu! (Y)
Filďa 9. 3. 2008, 16:19
Medvídci jsou (Y) (clamp) a ten rybářský dortík je taky úžasný (Y) vše do detailu,babi dokonce plete,no to je supr (clamp) (clamp) jste šikovná :-),to já bych asi nedokázala :^)
kackad 9. 3. 2008, 15:59
Nádhera (Y). Hned jsem u vás "kopírovala" a v pátek pekla. U dětí slavil obrovský úspěch |:o)
Brouk 7. 3. 2008, 23:23
Paní Martino, vaše dortíky mě fakt dostaly - jsou nádherné a vy jste opravdu šikulka. Taky jsem jeden podle vašeho receptu zkusila a nedopadl podle mých představ :^) No ale snad bude chutnat. ;-) Lenka
morcica 24. 2. 2008, 13:27
Dobrý den, chystám se na váš dort pro přítele k narozeninám - jsme infantilní páreček, tak jsem byla nadšená vaším nápadem. Chtěla jsem se zeptat - cukr do korpusu má být moučkový nebo krupice? A ještě jestli byste mi mohla napsat, jak velkou formu potřebuju na korpus... Já mám průměr asi 24-25 cm. Děkuju za odpověď - jsem nešika, tak bych narada zas něco zkazila 8-| (Y) :-$ (^)
M-kocurek 26. 2. 2008, 13:35
@morcica Curk do korpusu používám vždy moučkový. A velikost formy záleží na tom, jak velký dort chcete upéct. Tenhle je pečený v kulaté formě o průměru 24 cm. (F)
OLUŠ 21. 2. 2008, 8:43
(flower) (flower) (flower)nádhera |:o) |:o) |:o)
Pralinka.001 10. 2. 2008, 15:54
(^) Vaše dorty,jsou opravdu úžasný (clamp) (clamp) (clamp) Marta

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie