(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
turecka sarma,aneb vinne listy plnene masem s ryzi

Potřebné ingredience
mlete maso,pul kila.dve cibule,cervena paprika,sul pepr.mala sklenka ryze.sarma ( vinne listy),rajsky protlak,citron.kopr bud cerstvi,nebo suseny.
Postup přípravy
do misy dame mlete maso,nastrouhame cibuli,pridame ryzi a ochutime,pridame tak dve lzice citronu a nakrajime kopr,nebo pridame suchy,tak dve lzice.zamichame.omyjeme listy,a balime do nich smes.na dno hrnce polozime par samotnych listu a skladame na ne listy uz plne.kdyz mame hotovo,rozkvedlame tak lzici protlaku ve vode,pridame sul a hodne citronu,tak dve lzice a zaplnime tim hrnec,aby byli listy potopene.a varime do zmeknuti.na mirnem plameni ja varim tak hodku a pul.podavame s bilym jogurtem.pisu tento recept narychlo,rada poradim dale.staci mi napsat.

mlete maso s ryzi a korenim.

omyta sarma aneb vinne listy

takto balime maso do listu

vlevo a vpravo takto list slozime a pak rolujeme do konce

a rolujeme do konce

tak vypada hotovy list

na dno hrnce dame par samotnych listu a skladame pak na ne hotove.

tak a je hotovo.cele listy zalijeme vodou smichanou s rajskym protlake a dvema lzicemi citronu.protlak tak jednu lzici.a jeste osolime a varime.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabkaa78
(upraveno)
26. 10. 2013, 17:56
dobrý den Pavlo, můžu se zeptat, kde kupujete případně jak nakládáte ty vinné listy?? mam možnost si je naložit neměla byste nějaký recept na tyto listy??děkuji Gabina
nahlásit

MarkyRy
(upraveno)
2. 7. 2016, 11:36
@gabkaa78
Gabino, predpokladam, ze nalozene by asi neplnily ucel "dodat masu chut vinnych listu". Pokud nemuzete pouzit cerstve (jsou v kde ktere zahrade i maleho zahradkare dostupne od dubna do listopadu), zkusila bych leda zamrazit...
nahlásit
Suzanka2
(upraveno)
30. 5. 2011, 10:28
ale piplačka to je

nahlásit

certos
(upraveno)
30. 11. 2009, 11:51















nahlásit