Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Medovnik sypany orechy ala "PUPIK"

0.0
Medovnik sypany orechy ala "PUPIK"

Potřebné ingredience

TESTO: 100g masla , 2lzice medu , 150g cukru , 50ml mleka , 2 vejce , 2 lzice octa , 500g hladke mouky , 1 lzice jedle sody.
KREM: 500ml mleka , 200g cukru , 4 lzice polohrube mouky , 200g masla.
DOHOTOVENI: 100g orechu (Vlasske nebo liskove)

Postup přípravy

Maslo s medem ,cukrem a mlekem rozpustime ve vodni lazni a vlijeme do misy kde budeme spracovavat testo,pridame k tomu vejce s octem a dobre promichame,za staleho michani prisypavame mouku smichanou s jedlou sodou.Vypracujeme hladke nelepive testo,ktere rozdelime na 4dily.Kazdy dil vyvalime na kulaty plat (musi byt tak 3-5mm silny) a peceme v predehrate troube pri 200`C asi 5 minut ( musime hlidat lehce placky scernaji),Po upeceni nechame vychladnout.
Mezitim si udelame krem- mleko smichame s cukrem a moukou a zastaleho michani privedeme k varu a povarime asi tak 10-15 minut (musi byt dostatecne husty).Nechame vychladnout.Do uplne studeneho vyslehame po kousickach maslo (krem musi byt hladky).
Jednotlive medove platy vykrojime dokulata (ja pouzivam dezertni talirek) museji byt stejne velke.Potreme je kreme a slepime (plat-krem-plat-krem-plat-krem-plat) potreme povrch dortu i po stranach.
Odkrojene kousky korpusu rozdrolime a pridame nasekane orechy a tim posypeme cely dort i po stranach.
Kdyz Vam zbyde krem muzete jeste na vrch udelat ozdubky ja si zbyvajici krem obarvuji potravinarskym barvivem.Nebo pri podavani postrikat slehackou.
Preji Vam dobrou chut,muj muz si ho natolik oblibil ze ho pecu 2krat do mesice a ted naposled ho semnou pekla ma 6-leta dcerka, upekla ho uplne sama.Tak neni tezky.

a ten pekla Anetka

Anetka se svym dortikem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie