(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Čočkový prejt s jáhly
Potřebné ingredience
Suroviny: 200 g čočky, 200 g jáhel, 1 velká cibule, 100 g sádla, nejlépe husího, mletý pepř, sůl, majoránka, drcený kmín
Postup přípravy
Postup:
Čočku důkladně propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Poté ji uvaříme do poloměkka a přidáme k ní přebrané, dvakrát vařící vodou spařené jáhly. Společně dovaříme doměkka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a vmícháme ji s prolisovaným česnekem, mletým pepřem, drceným kmínem a solí do směsi čočky a jáhel. Dobře promícháme. Pekáček vymastíme sádlem, naplníme připraveným prejtem a ve vyhřáté troubě zapečeme asi 25 minut při 180 °C.
Příloha:
chléb nebo bílé pečivo, nakládaná zelenina
Doba přípravy:10 min
Doba vaření:60 min
Počet porcí:4-6
Čočku důkladně propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Poté ji uvaříme do poloměkka a přidáme k ní přebrané, dvakrát vařící vodou spařené jáhly. Společně dovaříme doměkka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a vmícháme ji s prolisovaným česnekem, mletým pepřem, drceným kmínem a solí do směsi čočky a jáhel. Dobře promícháme. Pekáček vymastíme sádlem, naplníme připraveným prejtem a ve vyhřáté troubě zapečeme asi 25 minut při 180 °C.
Příloha:
chléb nebo bílé pečivo, nakládaná zelenina
Doba přípravy:10 min
Doba vaření:60 min
Počet porcí:4-6
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé