(recept
si oblíbilo 70 návštěvníků)
Jogurtový chlebík, který nám chutná nejvíc

Potřebné ingredience
150 ml bílého jogurtu (klasický jeden kelímek), 1 lžíce olivového oleje (může být slunečnicnový), 200 ml vody, 2 lžičky cukru, 2,5 lžičky soli, 350 g polohrubé mouky, 150 žitné chlebové mouky, 1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí. Po zvukovém signálu přidávám sezam, sušený česnek, dýňová semínka a kmín.
Postup přípravy
Suroviny dáme do pekárny tak jak jste zvyklé. Nejprve tekuté, pak mouky a pak do rožků sypké suroviny a doprostřed droždí. Peču na Základní program se středním propečením kůrky. Recept mám z internetu ale trošku jsem si upravila poměr mouky. Takže není problém použít jinou, to samé semínka :-) Mě se tento recept osvědčil, chléb je nadýchaný, vláčný a jemný. Katka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

jitka777
(upraveno)
27. 2. 2013, 10:27
taky jsem vyzkoušela a
,po dlouhé době jeden kde není po upečení znát droždí
,dala jsem místo chlebové mouky špaldovou a taky super.



nahlásit

fogaca
(upraveno)
7. 11. 2010, 22:27
Dnes jsem vyzkoušela váš chlebík...chuťově dobrý
ale upekl se mi strašně malý
nevím kde se stala chyba..



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
22. 10. 2010, 11:35
Chleba jsem pekla a je fakt moc dobrýýý
budu péct na střídačku s naším nejoblíbenějším.Děkuji




nahlásit

kalimera
(upraveno)
20. 10. 2010, 19:34
Dnes jsem zkoušela péct Váš chlebík a je výborný
. Děkuji za recept
. Pavlína
.




nahlásit

anitram
(upraveno)
12. 4. 2010, 18:38
Dobrý den Katko, tak jsem také vyzkoušela a musím Vám za recept poděkovat
Chlebík byl výborný
Martina



nahlásit

Katulka3
(upraveno)
15. 4. 2010, 9:19
@anitram
Tak to mě těší. Hezký den


nahlásit

divisci
(upraveno)
11. 3. 2010, 16:17
VÝBORNÝ CHLEBÍČEK






nahlásit

Janka S.
(upraveno)
2. 3. 2010, 7:55
Zdravím, Katulko
Minulý víkend jsem vyzkoušela Váš recept, ale z nedostatku "správné mouky" jsem použila 350g hladké chlebové žitné mouky a 150g celozrnné žitné a výsledek
Díky za super recept










nahlásit

BeruškaNO1
(upraveno)
16. 2. 2010, 12:37
Dávám za 1* - můj opravdu první chlebík, který měl nahoře "balonek" - tzn. nebyl zarovnaný nebo propadlý
Dneska peču z celozrné mouky, tak uvidíme jak dopadne. Jo a k dotazu pode mnou - z tohoto chlebíku mi ty háky vyjely úplně samy... peču většinou přes noc ať je čerstvý na ráno, takže na vytahování háků nevstávám



nahlásit

ziza30
(upraveno)
11. 2. 2010, 19:30
Katko,díky moc,vyzkoušela jsem Váš recept a poprvé mi chleba středem nespdl,mam vytištěný a budu i nadale delat.Mam ETU Geminu...parada,jen jsem se nikdenedočetla,kdy můžu vytahnou háky,abych jhe pak nemusela tahat z hotového cvhlebíčku.Lucka



nahlásit

Katulka3
(upraveno)
16. 2. 2010, 16:18
@ziza30
já u Eta harmony vytahuju myslím u času 1:48 - kdy těsto už nemíchá pouze začíná kynout, ale pozor ona pak ještě uhlazuje těsto a pak už jen kyne, takže hned po hlazení vytahuju háky. To už pak nedělá nic a pak peče

nahlásit
anastazia6
(upraveno)
11. 2. 2010, 11:42
Dobrý den dneska dělám váš chlebíček a moc se na něj těšim. Pak písnu jak to dopadlo. Děkuji za recept.

nahlásit

ziza30
(upraveno)
8. 2. 2010, 13:57
vypadá nadherně,akorát mi vždycky padne střed,nevím si s tím rady.Lucka
nahlásit

martism
(upraveno)
7. 2. 2010, 21:11
Děkuji za bezva receptík
, nemá chybu. U nás všem chutná
i manželovi- a to je co říct
, ten hned tak něco nepochválí
. Martina











nahlásit

Katulka3
(upraveno)
16. 2. 2010, 16:16
@martism





nahlásit

vapetka
(upraveno)
2. 2. 2010, 18:56
Kači moc díky za recept je fak super. od neděle peču ho každý den
přidala jsem česnek, kmín, chlebové koření, a slunečnicové semínka a fakt
. Petra




nahlásit

Katulka3
(upraveno)
3. 2. 2010, 6:50
@vapetka
Peti, to jsem ráda, že Vám také chutná, u nás tento zatím vede
Mějte se K.




nahlásit

Nadulik2
(upraveno)
1. 2. 2010, 8:08
Tento také dělám, jen sestavu mouky mám krapet jinou... Dávám 300polohrubé, pak 100žitné chlebové a 150celozrné pšeničné. A přidávám jen slunečnicová semínka, a chlebové koření. Je opravdu vynikající!!!
nahlásit

Katulka3
(upraveno)
3. 2. 2010, 6:51
@Nadulik2
Super, určitě, také so občas mouky pozměním. Jen ještě musím zajít koupit to chlebové koření

nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
29. 1. 2010, 11:16








nahlásit
sharien
(upraveno)
25. 1. 2010, 18:51
Pekla uz jsem spoustu ruznych chlebu, ale tento recept si kopiruju, je opravdu moc dobry, hlavne ta kurcicka!

nahlásit

Katulka3
(upraveno)
26. 1. 2010, 6:45
@sharien
zatím co jsem pekla asi tak 10 různých chlebů tak tento je zatím nejlepší


nahlásit