Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

FAZOLOVÁ A KOPROVÁ OMÁČKA

0.0
FAZOLOVÁ A KOPROVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

Fazolová omáčka- mražené zelené a nebo čerctvé fazolové lusky, máslo, hladkou mouku, mléko, sladkou smetanu a nebo šlehačku, sůl, cukr, ocet. Koprová omáčka- čerstvý a nebo mražený kopr, máslo, hladkou mouku, mléko, sladkou smetanu a nebo šlehačku, sůl, cukr, ocet

Postup přípravy

Fazolová omáčka
fazolové lusky dáme vařit v malém množstvý vody, osolímea vaříme do mněka. Mezi tím si připravíme bešamel. Máslo rozpustíme ve vyším kastrolku, pak přidáme mouku a mirně opražíme, pak zalijeme studeným mlékem a rozšleháme. Za stáleho míchání vyřime do zhoustnutí. Hotový bešamel malejeme do měkých fazolek, přidáme smetanu nebo šlehačku a podle potřeby dolejeme mlékem. Dochutíme solí, cukerem a octem a mítně vše povaříme za občasného míchání. (Pokud by byla omáčka moc řídka, připravíme si ještě trošku bešamelu, pokud by byla moc hustá naředíme mlékem)



Koprová omáčka
Opět si připravíme bešamel, opět naředíme mlékem na potřebné množství a mirně provaříme. Dochutíme cukrem, solí a octem, nakonec přidáme nasekaný kopr a opět mírně povaříme.

Pokud budete omáčku připravovat tímto způsobem, nikdy v ní nebudou hrudky a žmolky a nikdy se nesrazí. Omáčka je krásně hladká a má příjemnou jemnou a krémovou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie