(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
FAZOLOVÁ A KOPROVÁ OMÁČKA
Potřebné ingredience
Fazolová omáčka- mražené zelené a nebo čerctvé fazolové lusky, máslo, hladkou mouku, mléko, sladkou smetanu a nebo šlehačku, sůl, cukr, ocet. Koprová omáčka- čerstvý a nebo mražený kopr, máslo, hladkou mouku, mléko, sladkou smetanu a nebo šlehačku, sůl, cukr, ocet
Postup přípravy
Fazolová omáčka
fazolové lusky dáme vařit v malém množstvý vody, osolímea vaříme do mněka. Mezi tím si připravíme bešamel. Máslo rozpustíme ve vyším kastrolku, pak přidáme mouku a mirně opražíme, pak zalijeme studeným mlékem a rozšleháme. Za stáleho míchání vyřime do zhoustnutí. Hotový bešamel malejeme do měkých fazolek, přidáme smetanu nebo šlehačku a podle potřeby dolejeme mlékem. Dochutíme solí, cukerem a octem a mítně vše povaříme za občasného míchání. (Pokud by byla omáčka moc řídka, připravíme si ještě trošku bešamelu, pokud by byla moc hustá naředíme mlékem)
Koprová omáčka
Opět si připravíme bešamel, opět naředíme mlékem na potřebné množství a mirně provaříme. Dochutíme cukrem, solí a octem, nakonec přidáme nasekaný kopr a opět mírně povaříme.
Pokud budete omáčku připravovat tímto způsobem, nikdy v ní nebudou hrudky a žmolky a nikdy se nesrazí. Omáčka je krásně hladká a má příjemnou jemnou a krémovou chuť.
fazolové lusky dáme vařit v malém množstvý vody, osolímea vaříme do mněka. Mezi tím si připravíme bešamel. Máslo rozpustíme ve vyším kastrolku, pak přidáme mouku a mirně opražíme, pak zalijeme studeným mlékem a rozšleháme. Za stáleho míchání vyřime do zhoustnutí. Hotový bešamel malejeme do měkých fazolek, přidáme smetanu nebo šlehačku a podle potřeby dolejeme mlékem. Dochutíme solí, cukerem a octem a mítně vše povaříme za občasného míchání. (Pokud by byla omáčka moc řídka, připravíme si ještě trošku bešamelu, pokud by byla moc hustá naředíme mlékem)
Koprová omáčka
Opět si připravíme bešamel, opět naředíme mlékem na potřebné množství a mirně provaříme. Dochutíme cukrem, solí a octem, nakonec přidáme nasekaný kopr a opět mírně povaříme.
Pokud budete omáčku připravovat tímto způsobem, nikdy v ní nebudou hrudky a žmolky a nikdy se nesrazí. Omáčka je krásně hladká a má příjemnou jemnou a krémovou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé