Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Sekaná na zelenině po myslivecku -MOOOC DEKUJI IRISCE

0.0
Sekaná na zelenině po myslivecku -MOOOC DEKUJI IRISCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2 kg mletého masa, 10 dkg anglické slaniny, 1 a 1/2 rohlíku, 2 středně velké cibule, 2 střední mrkve, plátek celeru, 1 větší petržel, 2 vejce, trochu mléka nebo vody, trochu strouhanky, lžíci sádla, bobkový list, 3 jalovčinky, 3 kuličky nového koření, 5 celých pepřů, kmín, drcený kmín, pepř, sůl

Postup přípravy

Postup:

Rohlíky zalijeme mlékem nebo vodou a necháme nabobtnat. 1 cibuli nakrájíme na jemno, anglickou nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme maso s vymačkaným rohlíkem, cibulí, anglickou, 1 vejcem a 1 žloutkem, okořeníme drceným kmínem, pepřem, solí, případně zahustíme troškou strouhanky a necháme uležet.
Mrkev, petržel a celer nastrouháme na struhadle s většíma očkama nebo nakrájíme na drobno. 2. cibuli nakrájíme na hrubší kousky. Na pekáč dáme rozehřát sádlo, na něj vložíme nastrouhanou zeleninu s cibulí a mírně osmažíme. Přidáme koření.
Z masa utvoříme 2 šišky, potřeme zbylým bílkem a pokmínujeme. Já každou sekanou ještě pokapu maggim. Udělá to krásně zlatou a slanou kůrčičku. Mírně podlijeme vodou a dáme péct. Asi 10 minut jsem pekla zakryté při 200°C. Pak jsem pekáč odkryla, teplotu stáhla na 180°C a pekla ještě asi 1/2 hodiny. Podléváme a poléváme podle potřeby vodou nebo vývarem.
Po upečení necháme sekanou trošku zchladnout. Šťávu slijeme a zeleninu propasírujeme. Můžeme ji ještě převařit s kousíčkem masoxu nebo jenom dosolit. Prostě podle své chuti. Šťáva je dost hustá a není už třeba dohušťovat moukou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

donas 24. 2. 2010, 22:10
Dnes jsem dělala opravdu suprrrrrrrrr (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
chalupnicka 10. 2. 2010, 14:19
*-)Zajímavé-to určitě vyzkouším. (clamp)
lumka 9. 2. 2010, 20:53
(Y)taky to někdy dělám a pak z té šťávy udělám omáčku,zeleninu rozmixuji a spojím s jíškou a pak přidám smetanu a s knedlíkem vynikající jídlo (Y)
Vlasta33 9. 2. 2010, 20:08
Tak to udělám (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie