Zobrazit přihlášovací formulář

KOKOSOVÝ DORT S ANANASEM

0.0
KOKOSOVÝ DORT S ANANASEM

Potřebné ingredience

Těsto:3vejce,3PL horké vody,100g mouč.cukru,75g hlad.mouky,50g solamylu,1zarovnaná KL kypřícího prášku. Na náplnˇ:8 plátků želatiny,3PL citronové štˇávy,300g bílého jogurtu,50g mlet.kokosu100g mouč.cukr.490 okapaného ananasového kompotu (kolečka),400mlsmetany ke šlehání Na ozdobu : 1 poleva tmavá ,ananas kostky kandovaný.

Postup přípravy

Příprava:
1-Ušleháme vejce a vodu el.šlehačem 1 minutu na nejvyším stupni.Cukr smícháme s van.cukrem a zastáleho šlehání přidáváme do našlehaných vajec.Ještě asi 2 minuty šleháme.

2-Mouku smícháme se solamylem a kypř.práškem a při nejnižších obrátkách zašleháváme k vaječné pěně.Těsto nalijeme do dortové formy o průměru (26cm),kterou jsme vymazali a dáme pect do vyhřáté trouby 20-25minut

3- Upečený korpus vyklopíme na pečící papír posypaný moučkovym cukrem a necháme vychladnout.

4-Na náplnˇ namočíme želatinu do studené vody podle návodu na obalu .Do jogurtu zamícháme kokos ,citronovou štˇávu a mouč.cukr.

5-Želatinu lehce na mírném ohni rozpustíme.Rozpuštěnou želatinu smícháme trochou jogurtové hmoty a vmícháme spět k ostatní hmotě .Jakmile začne jogurtová hmota tuhnout, ušleháme šlehačku do tuha.Nejprve spojíme trochu jogurtové hmoty se šlehačkou a poté přimícháme zpět.

6-Kolečko ananasu odložíme stranou na ozdobu.Korpus podélně rozkrojíme a spodní díl natřeme trochou náplně .Ananas nakrájíme na malé kousky a pravidelně rozložíme na náplnˇ.Větší část náplně naneseme na ananas a lehce přitiskneme druhý díl.Povrch boky potřeme zbylou náplní.

7-Kolečko ananasu dáme do středu.a dáme vychladit na 3 hodiny do lednice.

8-Polevu rozpustíme podle návodu na obalu, utřihneme malí růžek a ozdobíme ( ale né všecnu polevu zbytek necháme na špalíčky).Z polevy nastříkáme na pečící papír silnější proužky a pozaschnutí je nakrájíme na malé špalíčky a zapícháme do dortu . Posypeme hotový dort kandovanym ananasem a dáme chladit do lednice.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabsa 11. 2. 2010, 10:25
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 10. 2. 2010, 14:08
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kattule 9. 2. 2010, 14:25
vypadá báječně (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
nielsen 9. 2. 2010, 18:26
@kattule děkuju chutná báječně (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie