Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 121 návštěvníků)

JEDNODUCHÝ RECEPT NA PAŘÍŽSKÝ DORT/HARLEKÝN

0.0
JEDNODUCHÝ RECEPT NA PAŘÍŽSKÝ DORT/HARLEKÝN

Potřebné ingredience

KORPUS: 4 celá vejce 10 dkg cukru 50 g hrubé mouky 20 g kakaa 1/2 prášku do pečivaKRÉM: 30 g hladká mouka  70 g másla 1/4 l mléka 100 g másla 100 g cukru 50 g kakaa

Postup přípravy

KORPUS:
1. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva
2. dortovou formu vymažeme a vysypeme.
3. Pečeme chviličku cca 15 minut, že je dort upečený poznáte tak,že se okraje odchlipují od formy

KRÉM:
1. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku
2. Přilijeme mléko a vaříme
3. Za stálého míchání necháme vychladnout
4. Máslo (100g) utřeme s cukrem a kakaem a přidáme ke studené jíšce a ušleháme, já dávám ještě rum a to hodně :o)

Dort buď polijeme čokoládou - rozpustit čokoládu na vaření s pár lžícema horké vody a kouskem 100% tuku (ceres,Omega ...) nebo zdobíme šlehačkou (harlekýn)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 15. 5. 2020, 20:55
(C) :-)
Hanička.V. 18. 7. 2017, 16:12
Super,peču ho pravidelně a velmi chutná (Y) :-) (Y)Moc děkuji
srneckova 1. 4. 2016, 14:27
to musím vyzkoušet (Y) (Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 1. 4. 2016, 10:25
(Y) (Y) (Y)
anaba 31. 3. 2016, 21:38
vyzkouším taky,díky (Y) (Y)
Ranlu 31. 3. 2016, 20:16
Děkuji za super recept.Dort byl vynikající a určitě ne poslední.Polevu jsem dělala z čokolády na vaření,100% tuku a 3 lžíce kysané smetany(dala se krásně krájet a nepraskala)
Janinacel 25. 2. 2013, 14:36
Dělala jsem podle Vašeho receptu, akorát jsem do krému nedala kakao, aby měl bílou barvu a navrch jsem ještě vyšlehala 2 pařížské šlehačky a nastrouhala jahodovou Milku (L) Druhý den ke kávě už zbyl pouze jeden kousek! Moc děkuji za úžasný recept!!! (Y)
Andy2 10. 8. 2012, 21:56
Dnes jsem ho udělala a je mooooc dobrý (Y), takže pani Danielko což máte komentář podemnou , není to dortíkem ale asi rukama ,-) :-$ Ivet díky moc za typ (Y)
nějaký_Hovno 2. 8. 2012, 22:12
Dobrý den, zkoušela jsem se svojí kamarádkou upéct tento dort. Dělala jsem všechno podle Vašeho receptu, vše jsem odměřovala ale ten dort dopadl příšerně. Také jsem nepochopila, co si představujete pod pojmem "chvilička". Nerada bych Vám tady něco vyčítala, ale jestli podle toho receptu má vzniknout to, co je na fotografii, tak to teda nevím jak jste to dokázala. Přejí pěkný den
RIBICKA 4. 9. 2012, 21:35
@nějaký_Hovno Dobrý den, komentáře jsem si všimla až teď. Určitě to nebude receptem a netroufám si tvrdit,že Vašima rukama ,-) i když i to je možné. Možná nedostatečné zkušeností s pečením? Ale možná spíš suroviny ne? Měla jste čerstvá vajíčka? Pokud jste je nešlehala dostatečně dlouho pak Vám těsto nemuselo naběhnout. Opravdu jste dala mouky jen tolik kolik je v receptu? Nespletla jste se a nedala to v dkg? A pod pojmem chvilička je v mé troubě 10 minut. Nevím co konkrétně se Vám nepovedlo, jestli nádivka, korpus a co se přesně stalo. Ale v každém případě, recept je léty vyzkoušený,dělám ho tak 5x do roka, stejně tak moje maminka a babička. Nikdy se nikomu nezkazil ba naopak dovede ho upéct i můj manžel :-$
novackova 30. 6. 2011, 20:41
A to když dáte na vrch na to ještě ušlehanou šlehačku,tak je to nezapomenutelná dobrota.Ono to ten krém ještě jako zjemní a je to (Y)
Poule 30. 6. 2011, 20:00
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli se hodí, abych dala navrch nějaké ovoce například jahody nebo kompotové broskve, předem děkuji za odpověď :)
aslanka 30. 6. 2010, 21:49
Dobrý den Ivet,chtěla bych tento dort upéct mamině k narozeninám a chtěla jsem se zeptat,zda se šlehají celá vejce nebo zvlášt bílky a zvlášť žloutky s cukrem.Dále na kolik stupňů zhruba a jak dlouho je chvilička. Moc děkuji za odpověď,ale jsem kuchař začátečník a všechno zatím zkouším.Na dortu mi vážně záleží. Mějte se krásně. Petra
RIBICKA (upraveno) 12. 11. 2010, 16:32
@aslanka Dobrý den, nevím jestli neodpovídám pozdě - co se týče vajíček - šlehám celá vajíčka a nejlépe s cukrem krystalem nebo krupicí. A šlehat na plný výkon tak 10 minut ,nebo podle toho jak vám to nabude, čím déle šleháte tím je to víc pěnové a nadýchané. Ale občas se mi nechce a jen to chvilku prošlehám (3min) a je to taky dobré. Určitě to zvládnete není se čeho bát,recept je odzkoušený a moc dobrý.
MonikaKrejci 12. 3. 2010, 18:09
můj první dort (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
RIBICKA 12. 3. 2010, 21:44
@MonikaKrejci Jsem ráda,že jste našla odvahu a vyzkoušela právě ten můj. Taky jsem tímto dortem začínala :-$
janulka44 22. 5. 2009, 22:23
(clamp) |:o) (F)
yvonne_Silber 22. 5. 2009, 22:21
upřímně..tenhle dort mi už leze na nervy - jednou sem ho doma udělala a už nechcou jinej a nad vším ohrnujou nose! ;-) a zítra budu dělat rovnou dva..mě iebne.. ještě bych si dovolila - sem někde četla, že čokoláda se zásadně nemá ředit vodou, spíš smetanou a nebo mlíííkem. to mlíko mně příde fajn a je fakt, že mi to s ním i chutná líp. já do ní totiž vodu prvně dávala a mělo to ...pachuť. a máslem prý taky ne. (ale to máslo se mně zase osvědčilo...aspoň výsledek byl teda fajn...)
80dasa 31. 1. 2009, 14:50
:-)
TOIA 25. 10. 2007, 22:33
(Y) (^) (clamp) (flower)
Pacey 28. 9. 2007, 21:00
Se vtírám ještě jednou (&),kam přijdu s Vaším dortem, (který se mi skvěle daří), jsem za hvězdu večera (plaz). Děkuji ještě jednou za rady a recept a přeji dny plné pohody (kytara)
RIBICKA 30. 9. 2007, 12:13
@Pacey TAK TO JE SUPER !!!! A UŽ JSTE HO ZKUSILA OZDOBIT ŠLEHAČKOU? JAKO HARLEKÝNA? MŮŽETE TO TAKÉ VYLEPŠIT TAK, ŽE KOUPÍTE SMETANU KE ŠLEHÁNÍ A PŘIDÁTE DO NÍ ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY - VYŠLEHÁTE A OZDOBÍTE JÍM DORT, TAKÉ MŮŽETE DEN DOPŘEDU ROZPUSTIT DO ŠLEHAČKY ČOKOLÁDKU KAŠTÁNKY A PAK BUDETE MÍT ŠLEHAČKU SVĚTLE HNĚDÉ BARVY NUGÁTOVÉ CHUTI (hello)
Pacey 16. 9. 2007, 8:39
Tak mnohkokrát děkuji za recept. Dort se povedl a byla jsem za (*) kuchyně . :-$
RIBICKA 16. 9. 2007, 21:01
@Pacey jsem moc ráda, že se dort povedl a chutnal (^)
ivanahublova 21. 8. 2007, 22:20
(Y) (Y) (Y) (Y) taky ho milujem ale známe ho jako pohádkoej dort mnam (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie