Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Piškotová buchta s pudinkem

0.0
Piškotová buchta s pudinkem

Potřebné ingredience

Piškot: 5 žloutků 200 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 200 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 100 ml oleje 100 ml studené vody sníh z 5-ti bílků 3 lžíce kakaa Pudink: 800 ml mléka 2 vanilkové pudinky 3 lžíce cukru 1 vanilkový cukr Smetana: 700 g zakysané smetany s cukrem

Postup přípravy

PostupNejdříve si připravíme pudink (postupujeme podle návodu na obalu) a dáme ho trochu zchladnout.
Piškotové těsto připravujeme standardním způsobem. Zvlášť ušleháme žloutky s cukrem a také zvlášť si ušleháme tuhý sníh z bílků. Poté promícháme žloutkovou směs s ostatními surovinami na piškot a nakonec lehce zamícháme tuhý sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.. Ještě na syrové těsto dáváme po lžících vlahý pudink - opět cik cak - jak to vyjde. Poté vše dáme upéct.
Poté ještě na studenou buchtu rozetřeme zakysanou smetamu a povrch posypeme kakaem. Vše necháme pořádně ztuhnout v ledničce a můžeme nakrájet a podávat.

upečeme piškot s pudinkem

na studenou ,buh dáme smetany a rozetřeme

potom posypeme kakaem

hotovo můžeme podávat

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 19. 8. 2014, 19:23
(Y) :-)taky peču je dobrá (C) (clamp) (clamp)
tlipna 8. 5. 2014, 11:36
naše oblíbená buchtička :) (Y)
Murr2 21. 3. 2010, 18:10
Vlasti,zrovna jsem dopelka buchtu dle vašeho receptu (jen pudink jsem dala čokoládový a bez smetany,tu jsem neměla ,-) ) a je výborná |:o) |:o) |:o).těsto nadýchané a ten pudink uvnitř je vynikající (Y) děkuji za recept (L) mějte se hezky (flower)
Iwonka11 22. 2. 2010, 14:19
Tak jsem dělala včera jen z poloviční porce ze dvou vajec jen, přišlo mi těsto trochu řidké a když jsem na to nalila ten puding tak mi spadl dovnitř těsta tak nějak všude.. ale tak sjem říkala zkusím to a výsledeke je tedy výbornej (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) zbylo mi trošku dnes druhý den a měla jsem to celou dobu v lednici a výborný.. sice ot byla tošku kejda tvar to drželo jen na okraji jinak toten pudinkg všude trochu zbortil,a el super.. příště zkusím nejdřív trochu upéct a pak dát puding až to bude pevnější (Y)
2303 16. 2. 2010, 11:50
Prosím,tu smetanu na studenou,nebo na teplou buchtu? V receptu jednou je na teplou a pak zase na studenou děkuji Monika ;-)
Vlasta33 17. 2. 2010, 20:33
@2303 NA STUDENOU :-) :-) :-D
Ilonáček 9. 2. 2010, 17:54
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)ano je moc dobrá (clamp) (clamp) (clamp)
Machajdy 9. 2. 2010, 17:28
taky ji děláme, je výborná (zajic)
Vlasta33 9. 2. 2010, 19:52
@Machajdy DĚKUJI :-) :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie