(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Čoko dort s růžemi

Potřebné ingredience
Mramorový korpus od Dáši, čoko růže a pařížský krém
Postup přípravy
Mramorový korpus od Dáši
Na kulatý dort o průměru 23 cm potřebujeme:
25 dkg hladké mouky, 1 necelý prášek do pečiva, 4 vejce, 24 dkg cukru moučka, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, cca 2 lžíce kakaa
Postup:
Ušleháme si bílky, přidáme do nich cca 1/2 cukru. V 2. míse ušleháme žloutky se zbylým cukrem. Postupně přidáváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh. Do nádoby odlejeme asi 1/3 těsta a zamícháme ji s kakaem. Do formy střídavě od středu dáváme 1 lžíci tamvého těsta, poté 2 lžíce světlého těsta až do vypotřebování.
Krém pařížský z ledových kaštanů
Suroviny: 2 šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů, 1/2 lžíce kakaa
Postup:
Šlehačky si svaříme, přidáme tyčinky kaštanů, kakao a necháme probublat. Po zchladnutí dáme na 24 hodiny do lednice. Poté vyšleháme do hustého krému
Mantinely z pudinkového krému
Suroviny:
Pudink z 400 ml mléka. Vyšleháme cca 1/8 másla s lžící cukru, poté přidáváme zchladlý puding (cca 2 - 3 lžíce). Po uvaření do pudinku přidávám malý kousek ztuženého tuku, aby se neudělal škraloup. V misce přikrývám fólií.
Upečený korpus nadvakrát prokrojíme. Slabě potřeme vrstvou paříškého krému. Větší špičkou uděláme mantinely z pudinkového krému. Na korpus položíme banán nakrájený na kolečka a potřeme pařížškou šlehačkou. To stejné uděláme u druhé vrstvy. Dort můžeme buď potáhnout nebo polít čokoládou a dozdobit dle fantazie.
Na kulatý dort o průměru 23 cm potřebujeme:
25 dkg hladké mouky, 1 necelý prášek do pečiva, 4 vejce, 24 dkg cukru moučka, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, cca 2 lžíce kakaa
Postup:
Ušleháme si bílky, přidáme do nich cca 1/2 cukru. V 2. míse ušleháme žloutky se zbylým cukrem. Postupně přidáváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh. Do nádoby odlejeme asi 1/3 těsta a zamícháme ji s kakaem. Do formy střídavě od středu dáváme 1 lžíci tamvého těsta, poté 2 lžíce světlého těsta až do vypotřebování.
Krém pařížský z ledových kaštanů
Suroviny: 2 šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů, 1/2 lžíce kakaa
Postup:
Šlehačky si svaříme, přidáme tyčinky kaštanů, kakao a necháme probublat. Po zchladnutí dáme na 24 hodiny do lednice. Poté vyšleháme do hustého krému
Mantinely z pudinkového krému
Suroviny:
Pudink z 400 ml mléka. Vyšleháme cca 1/8 másla s lžící cukru, poté přidáváme zchladlý puding (cca 2 - 3 lžíce). Po uvaření do pudinku přidávám malý kousek ztuženého tuku, aby se neudělal škraloup. V misce přikrývám fólií.
Upečený korpus nadvakrát prokrojíme. Slabě potřeme vrstvou paříškého krému. Větší špičkou uděláme mantinely z pudinkového krému. Na korpus položíme banán nakrájený na kolečka a potřeme pařížškou šlehačkou. To stejné uděláme u druhé vrstvy. Dort můžeme buď potáhnout nebo polít čokoládou a dozdobit dle fantazie.

Jiný pohled

A ještě jednou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

gabsa
(upraveno)
12. 2. 2010, 20:57
krása, super








nahlásit

darinka30
(upraveno)
12. 2. 2010, 19:46





nahlásit

cherba
(upraveno)
12. 2. 2010, 17:38






nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
12. 2. 2010, 13:51







nahlásit