Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Uhlířina

0.0
Uhlířina

Potřebné ingredience

Brambory, Knemix - sypká směs na houskové a ovocné knedlíky, sádlo (olej), cibule, sůl

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Vody dáme víc, aby se na brambory vešly knedlíkové noky. Ty připravíme ze směsi "Knemix". Když jsou brambory poloměkké, přidáme noky, které vykrajujeme z připraveného těsta lžící. Vaříme cca 6 - 10 min (podle velikosti vykrojených kousků), jednou obrátíme. Postupně vyndaváme uvařené noky a rozkrojíme podélně na polovinu a dále každou půlku na třetiny (abychom měli zhruba stejnou velikost jako u brambor). Slijeme vodu z brambor, přisypeme knedlíky a usmaženou cibulku. Promícháme. Podáváme s kyselou okurkou.

ještě nesmíchané brambory a knedlíky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

adulka605 26. 2. 2010, 7:48
Naše oblíbené :-)a když ho chci trochu vylepšit,přidám krom osmahnuté cubulky i libovou slaninu....z mladého prasátka,jak říká můj manžel :-D
ivana.king 26. 2. 2010, 13:09
@adulka605 Hmmm - tak to mě ani nenapadlo ...... to by se těm mým masožroutům asi také líbilo (jidlo) - díky, někdy vyzkouším! (hello)
rampy 19. 2. 2010, 23:02
na knedlíky stačí polohr.m.,vajíčko a voda.trochu soli.....jinak (Y)
ivana.king 20. 2. 2010, 10:57
@rampy :-) Jasně (dělám napůl s hrubou .....) Ale je pravda, že do uhlířiny - nejspíš z lenosti ,-) - používám "pytlík" (smich) Ale je to dobrota! (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie